Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännens ord om Messi: ”Inte bra för honom...”

Luis Suárez och Lionel Messi blev goda vänner när de spelade tillsammans i Barcelona.
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Lionel Messi.
Foto: CORDON PRESS / 999/ JGS / CORDON PRESS / CORDON SIPA USA

Var händer med Lionel Messi?

Superstjärnans kontrakt med Barcelona går ut i sommar, och än så länge har han inte förlängt.

Atlético Madrids Luis Suarez vill inte se Messi i någon annan klubb. 

– Det skulle inte vara bra för honom, säger Suarez till TV3, enligt Sport

Luis Suarez och Leo Messi spelade tillsammans i Barcelona 2014-2020. De två anfallsstjärnorna blev mycket goda vänner under åren tillsammans. 

Suarez lämnade Barcelona för Atlético Madrid i somras. Från distans kunde han följa kaoset som omgärdade Leo Messi i Katalonien.

Messi deklarerade att han ville lämna klubben han representerat sedan tidigt 2000-tal. Bland annat valde Messi att inte dyka upp när laget inledde sin försäsongsträning för att få till en flytt. Efter hot om juridiska sanktioner från klubbens sida blev Messi dock kvar. 

Suarez vill att Messi stannar

Sedan den kaotiska sommaren har en hel del förändrats i Barcelona. Joan Laporta, som har en bra relation med Messi och hans pappa, har blivit ny president i klubben och gör sitt bästa för att få argentinaren att stanna i klubben. 

– Om Messi frågade mig som en vän skulle jag säga att jag inte kan föreställa mig honom någon annan stans än i Barcelona. Det skulle inte vara bra för honom, säger Luis Suarez.

Messi fyller 34 år i juni och börjar närma sig slutet på en lång och framgångsrik karriär.

– Det bästa vore om han hade tre, fyra, fem eller sex år till där han trivs som allra bäst. Barcelona är klubben som gett honom allt och han har gett allt till dem, fortsätter Luis Suarez.

Både Luis Suarez Atlético och Leo Messis Barcelona slåss om segern i La Liga. Med fem omgångar kvar toppar Atlético ligan, två poäng före Barcelona och Real Madrid.