Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen avslöjar nu: Jagas av Barcelona

Carlos Vela har ett kontraktsförslag från Barcelona. Enligt Jonathan dos Santos.Foto: KELVIN KUO / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Jonathan dos Santos.Foto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN

Carlos Vela har fått ett kontraktsförslag från Barcelona. 

Åtminstone om man ska lita på hans landsman och derbyrival från Los Angeles Galaxy.

– Han har ett erbjudande på bordet. Jag vet ärligt talat inte hur han kommer göra, säger Jonathan dos Santos till Wradio.

Carlos Vela vann skytteligan i MLS strax före Zlatan Ibrahimovic den senaste säsongen och var tillsammans med svensken ligans klarast lysande stjärna.

Den 30-årige Vela har nu fått ett kontraktsförslag från Barcelona. Åtminstone om man ska tro landsmannen Jonathan dos Santos som spelar i Los Angeles Galaxy. De båda vännerna har mött varandra flera gånger under året i derbyna mellan Los Angeles FC och Los Angeles Galaxy och nu kan Jonathan dos Santos ha avslöjat att Velas fina säsong har resulterat i ett kontraktsförslag från Barcelona. 

Det påstår dos Santos i en intervju med radiokanalen Wradio när han ombeds berätta om Velas situation.

– Jag har inte haft så mycket kontakt med honom nu under semestern, jag vill inte besvära honom. Han har ett erbjudande på bordet. Jag vet ärligt talat inte hur han kommer göra, säger dos Santos.

”Är väldigt glad för hans skull”

Carlos Vela gjorde den senaste säsongen 34 mål på 31 matcher och enligt Jonathan dos Santos trivs han bra i ligan.

– Han är väldigt nöjd i Los Angeles och han har haft en fantastisk säsong. Jag är väldigt glad för hans skull och det är en väldigt bra möjlighet när världens bästa lag försöker värva dig, säger dos Santos.

Trots Carlos Velas målsuccé lyckades han inte leda Los Angeles FC till MLS-titeln. I semifinalen föll laget mot Gustav Svenssons Seattle Sounders med 3-1.

Vela har tidigare spelat för bland annat Arsenal och Real Sociedad.