Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vändningen: Umtiti förlänger med Barça

Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN REUTERS
Foto: BAGU BLANCO / PRESSINPHOTO VIA WWW.I / IMAGO IMAGES/PRESSINPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Barcelona har en längre tid velat göra sig av med Samuel Umtiti. 

Nu tar historien en oväntad vändning och mittbacken har skrivit på ett långtidskontrakt med klubben. 

Det gör också att klubben kan registrera stjärnvärvningen, Ferran Torres. 

Det svänger fort i Katalonien. 

Barcelona är i ett stort behov av att sänka sina lönekostnader - inte minst för att kunna registrera stjärnvärvningen Ferran Torres för spel. 

En spelare som pekats ut som nyckel är den franske mittbacken Samuel Umtiti, som sitter på en lön som uppges överstiga två miljoner i veckan. 

Ferran Torres blir spelklar

Klubben har under en längre tid försökt få spelaren att lämna klubben och öppet deklarerat att han inte är en del av lagets långsiktiga planer. Fransmannen har endast fått dra på sig den blåröda tröjan vid ett tillfälle i ligan den här säsongen men har trots det visat beslutsamhet att stanna i klubben. 

– Jag tänker inte på att lämna i januari. Jag vill lyckas här och kan inte se mig i någon annan klubb. Min plan är att fullfölja kontraktet. Jag väntar på min chans och ska visa att jag är väldigt bra, har Umtiti tidigare sagt

Nu ser så ut att bli verklighet. 

Under måndagen meddelade Barcelona att mittbacken förlänger sitt kontrakt till juni 2026 och samtidigt gått med på att sänka sin lön. 

”FC Barcelona vill offentligt uttrycka sin tacksamhet till Samuel Umtiti för den vilja och tillgivenhet som han har visat mot klubben genom denna kontraktsförlängning”, skriver klubben på sin hemsida.  

Förlängningen av Umtiti möjliggör nu också för klubben att registrera Ferran Torres, som köptes för en halv miljard kronor tidigare i vintras.