Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt sorgligt slut på Bales karriär i Madrid”

Gareth Bale satt på bänken hela matchenFoto: BERNAT ARMANGUE / AP TT NYHETSBYRÅN
Zinedine ZidaneFoto: EMILIO NARANJO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Real Madrid är ett lag i spillror. 

Det spanska storlaget avslutade säsongen med en tung 0-2-förlust mot Real Betis.

Dessutom uppges tränaren Zinedine Zidane ha en frostig relation med presidenten Florentino Perez och kan lämna för Juventus. 

Real Madrid kom till den här säsongen med tre raka Champions Leaguetroféer i bagaget och var tveklöst ett av världens bästa lag. 

Men det här har varit en av de mörkaste säsongerna i klubbens nutidshistoria. Man valde att sälja sin portugisiska storstjärna Cristiano Ronaldo och Zinedine Zidande, som lett klubben till alla framgångar i Europa, lämnade klubben. 

In kom Julen Lopetegui. Han blev inte långvarig. Efter den svidande 1-5-förlusten mot Barcelona i slutet av oktober fick han sparken från klubben och in kom den förre storspelaren Santiago Solari. 

Inte heller han blev långvarig. Real Madrids kräftgång i ligaspelet fortsatte och den 11 mars i år fick Solari sparken. 

Real Madrids kaossäsong

Tillbaka in i klubben kom Zinedine Zidane. Enligt spanska uppgifter så lämnade fransmannen klubben inför säsongen på grund av en dispyt med klubbpresidenten Florentino Perez gällande hur klubben skulle agera under sommarens övergångsfönster. Efter klubbens enorma misslyckande i ligaspelet ska Perez ha vikt sig för Zidanes krav, varpå han valde att återvända till klubben. 

Där och då var det jubilant stämning bland Realfansen. Den ende som var missnöjd var walesaren Gareth Bale. Det var tydligt under Zidanes förra sejour att Bale inte var en spelare han trodde på och så fort Zidane kom tillbaka började det ryktas om att Bale skulle säljas i sommar. 

Real Madrid började bra under Zidane, men ganska snart föll de tillbaka i samma gamla synder som de visat upp tidigare under säsongen. 

Bale byttes inte in - och nu kan Zidane lämna

På söndagen avslutades ligaspelet för Real Madrid med en 0-2-förlust hemma mot Real Betis. Real slutade trea i ligan, mer än 12 poäng bakom vinnande Barcelona. Zidanes elva ligamatcher slutade med fem segrar, två oavgjorda och fyra förluster. Ett sämre snitt än såväl Lopetegui som Solari. 

En pikant detalj i den avslutande matchen var att Zidane vägrade byta in Gareth Bale - som av allt att döma nu lämnar Real - i slutet och lät honom därmed inte ta farväl av fansen. 

”Ett väldigt sorgligt slut för Bale”, skriver Reuters Richard Martin. 

Dessutom riskerar Real Madrid att bli av med Zidane på nytt. Enligt spanska Sport så har bråket mellan honom och Perez blossat upp på nytt och italienska La Stampa vill Juventus plocka in Zidane som ny tränare. 

- Om jag inte får göra det jag vill med mitt lag, då lämnar jag, sa Zidane inför den avslutande matchen.