Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade i protest – hotades med straff

Mouctar Diakhaby lämnade planen efter att ha utsatts för rasism, enligt hans klubb Valencia.
Foto: ROMAN RIOS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROMAN RIOS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Valencias spelare lämnade planen i matchen mot Cádiz.

Detta efter ett bråk där Mouctar Diakhaby blev utsatt för rasism, enligt klubben.

Matchen återupptogs efter 20 minuter – utan Diakhaby – och Valencia föll med 2-1.

– Han är förkrossad, det var en väldigt ful förolämpning, säger Valencias José Luis Gayà till AFP.

Resultatet var 1-1 och en knapp halvtimme hade gått av La Liga-matchen mellan Cádiz och Valencia när Juan Cala och Mouctar Diakhaby hamnade i en duell.

De två spelarna fortsatte skrika och gestikulera mot varandra efter duellen och till sist fick spelare från båda lagen dra isär dem.

Efter bråket bestämde sig Valencias spelare för att lämna planen eftersom Mouctar Diakhaby uppmärksammade sina lagkamrater om att han hade blivit utsatt för rasistiska ord. Det uppger både Valencia via sitt Twitter-konto och den spanska radiokanalen Cadena Sers utsända reporter

Matchen avbröts

Valencia kom tillbaka till planen ungefär 20 minuter senare och meddelade att man skulle spela klart matchen. Dock utan Mouctar Diakhaby på planen. Cadena Ser rapporterar att Diakhaby grät i omklädningsrummet efter händelsen men bad sina lagkamrater att fortsätta matchen utan honom. 

”Laget har gått samman och bestämt sig för att återvända och kämpa för skölden men Valencia fördömer rasism i alla dess former”, skrev Valencia på Twitter i samband med att matchen återupptogs.   

Man lägger sedan till:

”Nej till rasism. Spelaren, som har fått ta emot en rasistisk förolämpning, har bett sina lagkamrater att återvända till planen och kämpa. Alla tillsammans, Mouctar.”

”En väldigt ful förolämpning”

I halvtid blev även Juan Cala, som var den som hamnade i bråk med Diakhaby, utbytt. 

Matchen slutade 2-1 till Cádiz efter ett avgörande i den 88:e minuten och efteråt berättar Valencia-spelaren José Luis Gayà om händelsen som fick laget att lämna planen.

– Han (Diakhaby) sa till oss att han blev förolämpad på ett rasistiskt sätt. Vi gick ut för att spela igen för att de sa att de kunde straffa oss med tre poängs avdrag och något mer. Han sa till oss att gå tillbaka, han är förkrossad, det var en väldigt ful förolämpning, säger Gayà till AFP.