Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrade att testas – kan sluta med fotbollen helt

Här anländer Barcelona-spelare för att göra hälsokontroller och bli testade för coronaviruset. Testerna är en del i första steget mot en återstart av ligan.
Fali JimenezFoto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Bild från Cadiz 1 april.Foto: GTRES / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

På onsdagen återvände den spanska fotbollens alla stjärnor till sina respektive lags träningsanläggningar för att testas för coronaviruset. 

Men hos Cadiz dök mittbacken Fali Jimenez inte upp och öppnar för att sluta med fotboll helt. 

– Jag kommer inte att spela igen om det finns den minsta risk att få viruset, säger han enligt Marca

Spanien har varit hårt drabbat av coronaviruset med över 25 000 dödsfall. Landet stängde ner, men beslutade den 28 april att de så sakteliga skulle börja lätta på restriktionerna. 

Till följd av det har de spanska fotbollslagen på onsdagen genomfört medicinska tester på sina spelare. Spelarna ska få lov att återgå till individuell träning på sin klubbs träningsanläggning förutsatt att de testar negativt för coronaviruset. 

Lionel Messi, Sergio Ramos och alla de andra stjärnorna i ligan har därför under onsdagen testats. Men i Cadiz, som leder den spanska andradivisionen, var det en spelare som vägrade dyka upp. Den 26-åriga mittbacken Fali Jimenez. 

Vägrar låta sig testas för corona – öppnar för att lägga av

Enligt Marca dök samtliga spelare upp för tester hos Cadiz utom just Fali Jimenez. Klubben har inte kommunicerat kring hans frånvaro, men tidningen skriver att Fali Jimenez vägrar spela fotboll om det finns en risk för att smittas av viruset och öppnar för att sluta med fotboll helt. 

– Jag kommer inte att spela igen om det finns den minsta risk att få viruset. Ligan och hälsoministeriet måste ge oss en skriftlig garanti på att vi är 100 procent säkra från att smittas. Vi vill inte ha hälsoprotokoll, vi vill att de ska garantera oss säkerhet, sa han nyligen i en intervju med Marca. 

– Vi är galna om vi tänker börja spela fotboll nu igen, för vi utsätter oss för en stor risk då. Jag kommer varken träna eller spela igen om det finns den minsta risk att bli smittad. Om det innebär att jag måste sluta med fotbollen så kommer jag göra det. 

https://twitter.com/Cadiz_CF/status/1257989480398622720?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1257989480398622720&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.marca.com%2Ffutbol%2Fcadiz%2F2020%2F05%2F06%2F5eb2a7abca474122078b457d.html