Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart i dag: Zidane gör comeback i Real Madrid

Zinedine Zidane. Foto: SOLARPIX. / SCANPIX / STELLA PICTURES SOLARPIX
Real Madrid har en tuff säsong och åkte ut mot Ajax i Champions Leagues åttondelsfinal förra veckan. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN

Zinedine Zidane lämnade Real Madrid efter den gångna säsongen. 

Nu är han tillbaka. 

– När de ringde kunde jag inte säga nej, säger han. 

Det var mindre än ett år sedan som Zinedine Zidane valde att lämna klubben, som han då fört till tre raka Champions League-titlar. 

Det var efter att ha säkrat titeln i maj, ungefär samtidigt som Cristiano Ronaldo meddelade att han skulle lämna Real, som ZIdane meddelade att hans tid i klubben var över. 

Sedan dess har det gått tungt för Real Madrid. Julen Lopetegui floppade rejält och hans ersättare, Santiago Solari, har inte haft det lätt heller. Så de senaste veckorna har det florerat rykten om at José Mourinho kunde återvända. 

Men i stället blev det Zidane. I ett uttalande på sin hemsida skriver Real Madrid att klubben avslutat kontraktet med den nuvarande tränaren Santiago Solari. Argentinaren erbjuds dock att vara kvar i klubben. 

Samtidigt bekräftar Real Madrid att man kommit överens om att ta tillbaka Zinedine Zidane som ny huvudtränare, med ett kontrakt som sträcker sig till juni 2022.

Zinedine Zidane återvänder till Real Madrid

Den senaste tiden har Zidane uppgetts vara på väg till Juventus, med konkurrens från både Chelsea och PSG. 

Men Zidane säger själv att det bara fanns ett val för honom. 

– Jag har haft ett antal bud, men jag ville inte gå till någon annan klubb. Anledningen till att jag lämnade i somras var för att det var det bästa för alla. Det behövdes en förändring. Jag kom tillbaka när presidenten (Florentino Perez) ringde för jag älskar honom och jag älskar klubben, säger han. 

Spanska medier har under säsongen rapporterat att Zidane lämnade klubben till följd av att han och klubbledningen inte kom överens om hur de skulle agera under sommaren transferfönster. Zidane vill inte bekräfta uppgifterna, men medger att det kommer att ske förändringar på spelarfronten under sommaren. 

– Vi kommer att förändra saker - absolut. Men det är inte det som allt handlar om nu. Utan nu ligger fokus på att avsluta så bra som möjligt. 

Real Madrid ligger trea i La Liga, och blev nyligen chockartat utslaget ur Champions League av Ajax. Nu återstår 11 matcher av ligan och fokus för Zidane handlar om att sluta så högt upp som möjligt. 

– Vi vill avsluta ligasäsongen så bra vi bara kan, sen får vi se vad som händer de kommande åren här. Just nu är jag bara glad över att vara tillbaka. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Real Madrid – direkt i Messenger 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!