Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guidettis övergång sprack i sista stund

Foto: BAGU BLANCO / REX/IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

John Guidetti kan vara på väg till Belgien.

Svensken ställde in sin planerade pressträff med landslaget under måndagskvällen.

Enligt Radio Vigo var Guidetti nära en övergång till Anderlecht. 

Men affären kollapsade då Alavés inte hittade någon klubb redo att ta över svenskens lönepost, enligt journalisten Kevin Fernandés. 

John Guidetti tycks vara långt i från att få speltid i Alavés. 

Svensken har inte gjort en enda minut hittills under säsongen, och verkar inte ingå i tränaren Asier Garitanos framtidsplaner trots att han har kontrakt till 2022. I lördags var svensken inte ens med på bänken för Alavés i mötet med Getafe.

På transferfönstrets sista dag blev spekulationerna om en flytt för Guidetti allt intensivare.

I helgen uppgav tidningen Nieuwsblad och sajten Voetbalkrant är Anderlecht på jakt efter svensken. Under måndagskvällen uppgav även Radio Vigo att svensken är nära en övergång till den belgiska klubben.

Alavés ska dessutom vara nära att göra klart med anfallaren Waris Majeed, som vann allsvenska skytteligan 2012 med imponerande 23 mål.

Uppgift: Guidetti på väg till Anderlecht

Uppgifterna kom samtidigt som Guidetti ställde in sin planerade pressträff med landslaget under måndagskvällen. 

Den belgiska storklubben har haft en tung start på säsongen och har fortfarande inte vunnit i ligan efter fem spelade matcher.

Det ska ha fått laget intresserade av en anfallsförstärkning och spelande tränaren Vincent Kompany ska, enligt sajterna, ha ett gott öga till Guidetti sedan deras gemensamma tid i Manchester City.

I klubben finns sedan tidigare svenska anfallaren Isaac Kiese Thelin som fått chansen i två matcher hittills under säsongen utan att ha gjort mål.

Guidetti ser ut att bli kvar i Alavés

Men någon affär blev aldrig av, och mycket pekar på att Guidetti blir kvar i Alavés. 

Enligt journalisten Kevin Fernandés, stationerad i Vitoria-Gasteiz, var klubben redo att släppa Guidetti. Men flytten blev inte av på grund av att ingen klubb var redo att ta sig an svenskens lön. 

Enligt Fernandés är sannolikheten att Guidetti stannar i Alavés 90%. 

https://twitter.com/RadioVigo/status/1168524096776392704