Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Messi skriver nytt kontrakt till 2023

Lionel Messi har spelat i Barcelona sedan han var 13 år.
Lionel Messi förlänger sitt kontrakt, skriver Mundo Deportivo.Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN
Lionel Messi tillsammans med underbarnet Ansu Fati.Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Lionel Messis pappa Jorge Messi.Foto: IMAGO/IBL

Lionel Messi förlänger kontraktet med Barcelona, enligt Mundo Deportivo.

Argentinaren uppges bli klubben trogen till 2023.

”Det återstår ett år på kontraktet men det kommer inte bli det sista”, skriver tidningen.

Lionel Messis kontrakt med Barcelona går ut i juni nästa år och det har länge spekulerats i om säsongen 2020/2021 blir hans sista i klubben. 

Det blir det inte, enligt uppgifter till Mundo Deportivo.

”Det återstår ett år på kontraktet men det kommer inte bli det sista. Messi kommer spela här så länge han själv vill, som Puyol, Xavi och Iniesta gjorde”, skriver tidningen.

Hösten 2017 förlängde Messi sitt kontrakt till 2021 och skrev då in en klausul i kontraktet som gjorde att han själv skulle kunna välja att lämna laget redan i sommar. Klausulen slutade dock gälla den 10 juni och nu är kontraktet på väg att bli ännu längre.

Messi kan förlänga kontraktet till 2023

Enligt Mundo Deportivo är Lionel Messi på väg att skriva kontrakt fram till 2023. Kontraktet förlängs då med 1+1 år, vilket innebär att Messi själv har möjlighet att avsluta kontraktet i förtid sommaren 2022.

Uppgifterna gör gällande att kontraktet skrivas med samma ekonomiska villkor som det nuvarande avtalet som gäller till sommaren 2021.

Klubben har kontinuerlig kontakt med Jorge Messi, som är Lionels pappa och agent.

”Parterna vet att det här kommer sluta bra och just nu är det gemensamma målet att prioritera matcherna. Att vinna La Liga och Champions League”, avslutar Mundo Deportivo.

Barcelona inledde återstarten av La Liga med att besegra Leganés med 2-0. Laget leder La Liga fem poäng före Real Madrid, som dock har en match mindre spelad.