Foto: Quique Garcia / Epa / TtFoto: Quique Garcia / Epa / Tt
 Foto: Quique Garcia / Epa / Tt
Foto: "Fc Barcelona V Levante Ud"Foto: "Fc Barcelona V Levante Ud"
 Foto: "Fc Barcelona V Levante Ud"

Uppgifter: Messi ratas på FIFA17-framsidan

Publicerad

Efter fyra år på tronen kan Lionel Messi petas.

Från omslaget på EA Sports Fifa-spel.

Enligt den franska sportekonomisajten Sportune har speljätten ännu inte förnyat sitt kontrakt med Messi.

Nu ryktas det om att Realstjärnan James Rodriguez tar plats på nästa omslag.

Lionel Messi petades ner från tronen som världens bäste fotbollsspelare 2013, när han efter tre raka Ballon d'Or-titlar, slutade tvåa efter Cristiano Ronaldo.

2014 blev det samma visa, Ronaldo etta och Messi tvåa.

Nu verkar det som att Messi kommer petas ner från nästa tron – den på omslaget till EA Sports Fifa.

Messi har prytt det prestigefyllda omslaget de fyra senaste åren, inklusive det Fifa 2016 som släpptes i höstas.

Men nu rapporterar den franska sportekonomisajten Sportune att EA Sports kontrakt med Messi löper ut – och att något nytt kontrakt ännu inte är i sikte.

Därför kan inte Ronaldo ta över

Men den här gången är det inte Cristiano Ronaldo som kommer peta honom på omslaget. Ronaldo har nämligen kontrakt med EA Sports främsta konkurrent, Konami, och har frontat Pro Evolution Soccer-spelen tillsammans med Barça-stjärnan Neymar de senaste åren.

Den hetaste kandidaten att ta över efter Messi är i stället Ronaldos lagkamrat i Real Madrid, James Rodriguez. Colombianen blev omåttligt populär efter sin succé i VM i Brasilien 2014, där han vann skytteligan och förde Colombia till kvartsfinal.

Nästa Fifa-spel, Fifa 2017 släpps till hösten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag