Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Messi kan lämna Barça nästa år

Lionel Messi kan lämna Barcelona efter säsongenFoto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Leo Messi har kontrakt med Barça till och med 2021Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Lionel Messi och Barcelona = sant.

Eller?

Det finns en detalj i argentinarens kontrakt som gör att han kan lämna klubben nästa sommar, enligt El Pais.

Lionel Messi har varit varit Barcelona trogen i princip hela sin karriär. Anfallaren flyttade till Katalonien som 14-åring 2001 och har sedan dess tillhört klubben. 

Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till 2021, men nu kommer spanska uppgifter om att Messi kan försvinna från klubben tidigare än så.

Enligt El Pais finns en klausul i anfallarens kontrakt som ger honom rätten att lämna Barcelona i slutet av varje säsong, om Messi önskar. Tidigare storspelare som Andres Iniesta, Carles Puyol och Xavi ska ha haft liknande avtal, skriver tidningen.

Kommer superstjärnan att använda möjligheten? El Pais källa i Barcelona tror inte det.

”Med tanke på hans lön är det väldigt svårt för honom att gå till en annan klubb. Hans ålder gör det svårt”, säger källan till tidningen om 32-åringen.