Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Mbappé klar för Real Madrid

Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kylian Mbappé är klar för Real Madrid.

Det uppger Nicolò Schira.

Parterna ska vara överens om ett kontrakt till 2027 – med en årslön på 420 miljoner kronor.

Det har varit en lång och utdragen följetong.

Nu uppges Kylian Mbappé till slut vara klar för en flytt från Paris Saint-Germain till Real Madrid. Det är transferjournalisten Nicolò Schira som under måndagseftermiddagen skriver att affären nu är klar.

PSG-anfallaren uppges lämna den franska klubben gratis och kontraktet sträcker sig över säsongen 2026/2027.

Lönen då? Enligt Schira ska Mbappé få en årslön på 40 miljoner euro, motsvarande 420 miljoner kronor. Han uppges också få samma summa i sign on-bonus.

Kylian Mbappé klar för Real Madrid

Så sent som i helgen utsågs 23-åringen, för tredje året i rad, till Ligue 1:s bäste spelare. I samband med det fick han frågan om framtiden.

– Jag kan inte prata om min framtid än, men ni kommer få veta väldigt snart. Det här är inte rätt tillfälle, men ja, mitt beslut är i princip taget, sa han och berättade vidare att han kommer offentliggöra sitt beslut innan det franska landslagets matcher i Nations League, som spelas i början av juni.

– Det handlar om dagar, fortsatte Mbappé.

Kylian Mbappé fick sitt stora genombrott som 18-åring, då han öste in mål för Monaco. 2017 blev han klar för Paris Saint-Germain och sen dess har han öst in mål för klubben.

Under säsongen passerade han Zlatan Ibrahimovic och blev PSG:s näst främste målskytt någonsin. För närvarande står 23-åringen på 168 gjorda mål.

Etta på listan är Edinson Cavani på 200 mål.


https://twitter.com/NicoSchira/status/1526158457891610629