Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Förbereder sig för att lämna PSG

Neymar.Foto: PHILIPPE LECOEUR, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Neymar tillsammans med Leo Messi.Foto: EUGENE HOSHIKO / AP TT NYHETSBYRÅN

För ett år sedan gav Barcelona Neymar ett löfte.

I sommar tänker de infria det. 

Därför förbereder sig nu brassen för att lämna Paris, uppger Sport.

Ni kan historien vid det här laget.

Sommaren 2017 blev Neymar världens dyraste spelare när han bytte Barcelona mot Paris Saint-Germain för 2,2 miljarder kronor.

Sedan dess har rapporterna om Neymars tillvaro i Paris varit många. Neymar har uppgetts ha svårt att anpassa sig till livet i Frankrike, och har vid flera tillfällen kopplats ihop med en flytt tillbaka till Barcelona eller till Real Madrid.

Sommaren 2019 trappade Barcelona upp jakten på sin förre stjärna. De erbjöd stora pengar och flera spelare i utbyte - men PSG vägrade sälja. 

Uppgifter: Neymar förbereder sig för att lämna

Under förhandlingarna mellan klubbarna gav Barcelonas klubbledning Neymar ett löfte, enligt Sport. Barça lovade helt enkelt att värva Neymar antingen sommaren 2019 eller ett år senare - allt för att stoppa ärkerivalen Real Madrid från att lägga vantarna på 28-åringen. 

Därför förbereder sig Neymar, som för tillfället befinner sig isolerad i Brasilien på grund av coronaviruset, för att återvända till Barcelona i sommar. 

Sport uppger att Neymar kommer att fatta ett slutgiltigt beslut om sin framtid när det är fastslaget vad som händer med säsongens upplaga av Champions League. PSG är framme i kvartsfinal, men resten av slutspelet är uppskjutet på grund av den rådande situationen med coronavirusets spridning runtom i världen.