Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Barcelona sparkar sin tränare

Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX REX
Foto: MIGUEL MORENATTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Ernesto Valverde vann La Liga med Barcelona – men det räckte inte för att behålla jobbet. 

Enligt spanska radiostationen RAC1 har Valverde fått sparken. 

Ernesto Valverdes tid i Barcelona har varit en blandad kompott. Han har vunnit spanska ligan två säsonger i rad och kommit långt i cupspelet, men nitarna han har åkt på har följts av häftig kritik. När Barcelona förlorade Copa del Rey-finalen mot Valencia i helgen sjöng fansen på plats att Valverde skulle sparkas.

Nu verkar supportrarna fått sin vilja igenom. Enligt Jordi Basté, reporter på radiostationen RAC1, har ledningen fattat ett beslut. 

– Mina källor säger att Barcelona inom kort kommer att meddela att Ernesto Valverdehar fått sparken, säger Basté.  

”Barcelona sparkar Valverde”

Valverde hade varit tränare i Athletic Bilbao i fyra säsonger när han kom till Barcelona. Det har tidigare verkat som att hans rykte internt i Barça-leden har varit solitt. 

Så sent som i fredags, efter Copa del Rey-förlusten, gick klubbchefen Josep Maria Bartomeu ut i spanska medier och försvarade honom.

– Jag har alltid sagt att Ernesto har ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong, han är tränaren. Jag tycker inte att dagens förlust var tränarens fel, sa Bartomeu då. 

Martinez ska ersätta

Enligt tidningen Sport har Barcelona redan kontaktat Valverdes tänkte ersättare. Det rör sig om Robert Martinez, tidigare tränare i Premier League för Wigan och Everton, som numera basar över Belgiens landslag. Sport hävdar att Barcelona lockas av att Martinez är duktig på att hantera spelare, förespråkar en offensiv fotboll och är en uttalad beundrare av Barça-ikonen Johan Cruyffs spelfilosofi..