Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Barça redo att släppa Leo Messi

Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi stannade till slut i Barcelona trots alla rykten om en flytt. 

Nu hävdar dock brittiska The Mirror att Barcelona är redo att släppa stjärnan efter säsongen – och att Messi då troligtvis hamnar i Manchester City. 

Som enligt Daily Star vill ha stjärnan redan i januari. 

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu vägrade att släppa Messi gratis efter det har funnits en klausul som innebar att klubben som ville köpa Messi var tvingat att betala drygt sju miljarder kronor. 

Ingen klubb hade råd att betala den summan. 

Men nu skriver Daily Mirror att Barcelona gör sig för att redo att släppa Messi efter den pågående säsongen, då stjärnans kontrakt går ut. 

Tidningen skriver att Ronald Koeman åkte hem till Messi och pratade med honom för att övertyga honom att stanna när det stormade som mest i somras. 

Messi kan lämna i januari

– Jag hoppades alltid att Messi skulle stanna den här säsongen. Om han skulle ha lämnat, hade jag haft en riktigt annorlunda situation som tränare, säger Barca-tränaren. 

Koeman kan dock bli av med Messi om bara några månader. 

Daily Star uppger nämligen att Manchester City förbereder ett bud på stjärnan redan i januari, ett halvår innan Messis kontrakt med klubben går ut. 

Den brittiska tidningen skriver att City förbereder ett bud på 170 miljoner kronor.

– Jag trodde att jag var fri att lämna. Presidenten har alltid sagt att jag får bestämma efter varje säsong om jag vill vara kvar eller inte, men nu har jag fått reda på att klubben som vill köpa mig måste betala 7,2 miljarder kronor, och det är omöjligt, sa Messi när det blev klart att han skulle vara kvar.

TV: Wilbacher om Messis beslut