Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Barcelonas president avgår

Foto: GERMAN PARGA / FC BARCELONA / HANDOUT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu och hela hans styrelse avgår efter supportrarnas protester.

Det bekräftade han själv under tisdagskvällen.

– Jag avgår som president tillsammans med hela min styrelse, säger Bartomeu på en presskonferens.

Det har stormat rejält i Barcelona under sommaren och ett tag sades självaste Lionel Messi vilja lämna klubben ett år innan hans kontrakt löpte ut.

Messi var i öppen konflikt med klubbens ledning men stannade till sist i Barcelona och mannen som fick motta mest kritik under stormen var Barcelonas president Josep Maria Bartomeu. 

Joanjo Pallàs, sportchef på tidningen La Vanguardia, berättade om situationen för SportExpressen.

– För mig är problemet att han varit för länge vid makten. I många år. Det har lett till katastrofen. Det senaste året har varit väldigt dåligt och jag tror problemet är att folk tänker att om det inte vore för pandemin hade inte Bartomeu varit president fortfarande, sa Pallàs.

Josep Maria Bartomeu avgår

Senare under hösten anklagades Bartomeu även för korruption och för att ha finansierat hatkampanjer på sociala medier mot egna spelare, däribland Lionel Messi. 

Under hösten har sedan Barcelonas supportrar samlat in namnunderskrifter för att få sin president att avgå och under tisdagen fick de som de ville när Bartomeu meddelade att han avgick på en presskonferens.

– Jag avgår som president tillsammans med hela min styrelse, säger Bartomeu på presskonferensen enligt Mundo Deportivo.

Tackat ja till europeisk superliga

Under presskonferensen kommenterade han också det stora bråket med Lionel Messi.

– Jag kan förstå att Messi var arg men vi kunde inte släppa honom eftersom han är nyckeln i projektet och vi hoppas att han säger att han vill stanna och förlänga kontraktet de närmaste dagarna, säger Bartomeu och fortsätter:

– Vi älskar honom, det är inte sant att klubben la pengar på att kritisera spelare i sociala medier.

Under presskonferensen bekräftade Bartomeu också att klubben har tackat ja till spel i den nya europeiska superligan som Fifa vill starta 2022.

– I går accepterade vi erbjudandet att delta i en framtida europeisk superliga som kommer trygga klubbens framtid ekonomiskt, säger Bartomeu.