Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Är redo att spela på sprutor

Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Gerard Piqué är tillgänglig för spel i lördagens El Clasico. 

Enligt spanska AS har mittbacken tömt sitt knä på vätska och fått klartecken att spela.

Men priset kan bli högt.  

Barcelonas mittbacksgeneral Gerard Piqué har saknats i klubbens fem senaste matcher på grund av en knäskada han ådrog sig i cupsemifinalen mot Sevilla i början av mars.

Målet har dock varit att han ska komma till spel när Barcelona och Real Madrid under lördagskvällen drabbar samman i vad som är bland de hetaste matcherna som spelas - ett El Clasico.

Så ser nu ut att bli fallet. 

Ökar risken för ett bakslag

Mittbacken är uttagen i Koemans trupp när laget reser till Madrid och uppges redo att hjälpa laget om så krävs. 

Priset för att spela Piqué kan däremot bli högt. 

Enligt AS har Barças medicinska team ”punkterat” mittbackens knä under fredagen - vilket innebär att det tömts på vätska. De har också gått med på att låta Piqué spela matchen på smärtstillande sprutor.  

Ingreppet som medför ökad risk för bakslag i rehabiliteringsprocessen. Vill det sig illa för Barça och Piqué blir han borta från spel en längre tid efter ingreppet.  

Det är ganska förvånande att den medicinska personalen gått med på att gå in i hans knä”, skriver den Barcelonabaserade journalisten Reshad Rahman på Twitter

Skulle det falla väl ut kan det resultera i en serieledning. 

Barcelona ligger för tillfället på en andrapalts i La Liga, en poäng bakom Atletico Madrid. Real Madrid är i sin tur trea, två poäng bakom Barcelona.