Foto: Vincent West
 Foto: Vincent West

Uppgift i natt: Alla vill ha Luis Enrique kickad

Publicerad

Kaoset i Barcelona är totalt.

Efter en mörk, mörk måndag kommer i natt uppgifter om att hela spelartruppen vill få bort Luis Enrique.

Den pressade tränaren ska samtidigt ha fått ett ultimatum: Visa resultat de närmaste två matcherna eller stick härifrån!

Barcelonas stjärnor besökte ett barnsjukhus under måndagen.

Det blev många skratt och flera stora leenden - och det var tänkt att det även skulle bli fina ord i pressen.

Så blev det inte.

Den första måndagen under 2015 har kantats av svarta rubriker.

Detta dagen efter skrällförlusten mot David Moyes Real Sociedad.

Först fick sportchefen Andoni Zubizarreta sparken.

Det följdes av att Barcelona-ikonen - och "Zubis" nära vän - Carles Puyol sa upp sig som assisterande sportchef. Drygt tre månader på posten fick räcka.

I samma veva basunerade Mundo Deportivo ut uppgifter om ett bråk mellan Leo Messi och Luis Enrique.

- Det verkar som att Luis försöker trycka ner sin auktoritet i halsen på Leo, säger en källa till den katalanska tidningen.

Bud på 2,4 miljarder

Och kvällen kantades av ännu fler Leo Messi-rubriker.

Radiostationen RAC1 uppgav att Chelsea har tagit en kontakt med Barcelona och nu försöker köpa loss argentinaren för hisnande 2,4 miljarder kronor. För att finansiera affären ska Premier League-ettan få hjälp av storsponsorn Adidas.

Kuppförsöket fick Barcelonas ledning att omgående agera.

På onsdag väntar nu ett krismöte där styrelsen - med president Josep Maria Bartomeu i spetsen - ska diskutera Leo Messis framtid och hur de ska agera i frågan.

Och det blev knappast lugnare i natt.

Precis när Luis Enrique skulle dra täcket över huvudet och slumra in kom Cadena COPE:s "El Partido de las 12" med det riktigt tunga artilleri.

"Väldigt oroande"

Tränaren - som ifrågasattes redan när han fick Barcelona-jobbet i somras efter sin långa bakgrund i Real Madrid - uppges vara en avskydd man inom gruppen.

Alla spelare ska vilja se Luis Enrique sparkad snarast möjligt. De har svårt att förstå sin manager och en nyckelspelare har satt etiketten "den sämste tränaren jag har haft" på 44-åringen.

Cadena COPE rapporterar också om ett ultimatum från Barcelonas ledning.

Luis Enrique måste leverera resultat i de två kommande ligamatcherna mot Elche och Atletico Madrid samt komma närmare och skapa ett lugn i spelartruppen.

Cadena COPE kallar hela situationen i Barcelona "väldigt oroande" och nu kan det bli tal om ett tidigt presidentval, där flera röster höjs för att ta in förre bossen Joan Laporta igen.

Barcelona skuggar rivalen Real Madrid i La Liga-tabellen. Blott en poäng bakom men Real har en match mindre spelad.

De möter Manchester City i Champions League-åttondelsfinal i slutet av februari.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag