Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Barça betalade för att smutskasta Messi

Leo Messi. Foto: JAN HUEBNER/LAU VIA WWW.IMAGO-IMAGE / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Pep Guardiola och Leo Mesi.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Xavi.Foto: VICTOR SALGADO / BILDBYRÅN
Josep Maria Bartomeu, FC Barcelonas president.Foto: JOAN VALLS / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Ett företag ska ha smutskastat flertalet Barça-spelare, däribland Leo Messi, på sociala medier.

Attacker sanktionerade av FC Barcelona.

Det avslöjar radiokanalen Cadena SER, vars skakande uppgifter nu bemöts av klubben.

”Vi kräver att informationen ändras och förbehåller oss rätten att annars ta till rättsliga åtgärder”, skriver de på sin hemsida. 

Det stormar rejält kring FC Barcelona.

Under måndagsförmiddagen gick Cadena SER ut med nyheter som skakat om den katalanska klubben. Den spanska radiokanalen hävdar att Barça ska ha betalat ett företag, I3 Ventures, cirka elva miljoner kronor för att kritisera både tidigare och nuvarande spelare i klubben på sociala medier.

Och det är inga dussinnamn.

Enligt El Confidencial, som hänvisar till radiokanalen, handlar det bland annat om Leo Messi, Xavi, Gerard Pique, Carles Puyol och Pep Guardiola.

Tidningen skriver vidare att företaget som pekas ut har tillgång till ett hundratal konton på olika sociala medier, som ska ha använts för att sprida negativa kommentarer kring flera av FC Barcelonas absolut största profiler. Något som i slutändan påstås ha gynnat Josep Maria Bartomeu, som är klubbens president sen 2014.

Det hela ska ha börjat 2017 och bland annat ska världens främste fotbollsspelare, Leo Messi, ha utsatts för företagets attacker, sanktionerade av Barça, då han drog ut på tiden när klubben ville förlänga hans kontrakt.

Skandaluppgifter kring FC Barcelona

I slutändan kom parterna överens och i november 2017 skrev Leo Messi på ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Uppgifterna har skakat om hela fotbollsvärlden och under eftermiddagen bemöter FC Barcelona uppgifterna. I ett pressmeddelande, uppdelat i fem punkter, på sin hemsida svarar man på radiokanalens avslöjande.

”Vi förnekar att vi ska ha betalat för tjänster kopplade till konton på sociala medier som ska ha sänt negativa eller nedvärderande kommentarer till någon person eller gruppering relaterad till klubben”.

FC Barcelona bekräftar dock att de samarbetar med företaget I3 Ventures.

”Det är en leverantör till klubben som inte har någon relation till de nämnda kontona. Om det skulle visa sig att de har koppling till dessa kommer vi omedelbart att avsluta samarbetet och ta till rättsliga åtgärder”.

Barças krav: ”Tar till rättsliga åtgärder”

FC Barcelona medger att de har betalat för tjänster avseende analyser av vad som skrivs om klubben på diverse sociala medier, positiva som negativa kommentarer.

”Vi försöker med de här tjänsterna att bevara klubbens rykte, men också de personer som är knutna till klubben så som spelare, sponsorer, styrelsemedlemmar och andra medlemmar”.

I den femte och sista punkten ställer man stenhårda krav på de medier som under måndagen har rapporterat om Cadena SER:s sensationella uppgifter.

”Klubben kräver en omedelbar korrigering av det publicerade materialet och vi förbehåller oss rätten att ta till rättsliga åtgärder mot dem som fortsätter att blanda in klubben i dessa sammanhang”, avslutar man sitt pressmeddelande.

 

LÄS MER: Stoppas från att värva Alexander Isak i sommar

LÄS MER: Ciro Immobiles galna säsong - utklassar Messi 

LÄS MER: Modellen pekas ut som Neymars nya flickvän