Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppges lägga av – klubben slår tillbaka

Sergio Agüero.
Foto: JAVIER LIZON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Agüero har bara spelat fem matcher för Barca
Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sergio Agüero tvingas lägga av med fotbollen.

Uppgifterna kom i katalanska medier under lördagskvällen. 

Men argentinarens klubb FC Barcelona menar att det inte stämmer. 

– Jag kan dementera att det skulle komma en sådan nyhet i veckan, säger vice president Rafael Yuste till Sport. 

Sergio Agüeros start i Barcelona var präglad av skador och när han äntligen tog sig tillbaka så sa kroppen i från på nytt. 

I matchen mot Alaves i slutet av oktober tog den argentinska stjärnan sig mot bröstet och det konstaterades att han drabbats av hjärtrytmrubbning. Han är nu under observation av läkare och får inte lov att spela fotboll på minst tre månader. 

Förra veckan kom också uppgifter om att Agüero kunde tvingas lägga skorna på hyllan och under lördagskvällen rapporterade Catalunya Radio att problemen är värre än befarat och beslutet var taget.

Enligt radiokanalen ska beskedet att Agüero avslutar sin fotbollskarriär, 33 år gammal, kommuniceras ut i veckan som kommer. 

Dementerar uppgifterna

Även Agüeros förre lagkamrat Samir Nasri menade att stjärnans karriär var över. 

 – ”Kun” har skickat ett meddelande till mig och tyvärr är det bekräftat. Jag är väldigt ledsen för det”, sa Nasri under en sändning i Canal + enligt Sport.

Men så är inte fallet. 

– Jag förnekar att det skulle komma en sådan nyhet i veckan. ”Kun” befinner sig i en tre månader lång observationsperiod. Han är inte sjuk utan det är en avvikelse, säger Barças vicepresident Rafael Yuste till Sport. 

FC Barcelona besegrade lokalrivalen Espanyol med 1-0 under lördagskvällen i den nye tränaren Xavis första match laget. Sergio Agüero lämnade Manchester City i somras efter tio i England. Under sin tid i klubben gjorde han över 270 matcher och vann Premier League fem gånger. 

I Barcelona har det endast blivit fem matcher för Agüero.