Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Unitedstjärnan riskerar fängelse

Det anses osannolikt att Ander Herrera skulle sitta av straffet i fängelse. Foto: TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Dåvarande Zaragozaspelaren Herrera, till höger, blockar skott av Messi. Foto: DAVID RAMOS / AP

Spanska åklagare söker åtal för en hel drös med spelare misstänkta för att varit med i en uppgjord match. En av de misstänkta - Unitedstjärnan Ander Herrera. 

Matchen i La Liga ägde rum för sju år sedan. De spanska åklagarna kommer föreslå två års fängelse och en sexårig avstängning från fotboll för de spelare som var inblandade, rapporterar AP.  

Ander Herrera är den största stjärnan som är utpekad i skandalen. Men han är långt från den enda. Mer än 30 spelare har namngivits och bland dessa hittas Vicente Iborra i Leicester och Atletico Madrids kapten Gabi Fernandez. 

Mexikos förre förbundskapten Javier Aguirre är även han utpekad i fallet som rör matchen mellan Levante-Zaragoza under slutet av säsongen 2010/11. 

Straffet giltigt även utanför Spanien

Den sexåriga avstängningen skulle vara giltig även utanför Spaniens gränser. Även om spelarna skulle vara skyldiga anses det otroligt att de skulle behöva sitta av någon tid i fängelse. Fängelsestraff på två år eller mindre skrivs ofta av i Spanien. 

Åklagarna menar att det finns bevis att Zaragoza ska ha betalt nästan en miljon euro till Levantespelarna för att de skulle förlora matchen. 

Zaragoza, där Ander Herrera spelade under den tiden, vann matchen med 2-1 i ligans sista omgång och undvek därmed nedflyttning. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!