Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tydliga ultimatumet: Vinn – eller försvinn

Quique Setien.Foto: LALO VILLAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VINCENT WEST / REUTERS BILDBYRÅN

Vinn Champions League eller få sparken. 

Villkoren är tydliga för Barcelonas tränare Quique Setien. 

Barcelona lyckades inte att vinna La Liga och under säsongen har skarp kritik riktats mot Quique Setien av spelartruppen. 

Luiz Suarez har bland annat öppet kritiserad honom i media och det har tidigare rapporterats om en spänd stämning i Barcelonas omklädningsrum, samtidigt som det har visats bilder när Lionel Messi har ignorerat Setiens taktiska instruktioner under en vattenpaus. 

Tränaren är under kontrakt fram till 2022, men Setien kan försvinna tidigare än så. 

Enligt spanska rapporter, som Daily Mail hänvisar till, ställs nu Barcelona-bossen inför ett tydligt villkor: Vinn Champions League eller få sparken. 

Ersatte Valverde

Setien ersatte sparkade Ernesto Valverde, men succén har uteblivit. Utöver andraplatsen i La Liga har resultaten varit en besvikelse. Laget slogs redan i kvartsfinal mot Athletic Bilbao i Copa del Rey.

Barcelona möter Napoli på hemmaplan i åttondelsfinalen den 8 augusti – fyra månader efter det första mötet som slutade 1–1. 

Champions League-finalen kommer att avgöras i Lissabon under slutet av augusti.