Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvingas att be om ursäkt efter bilden

Andres Iniesta. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: CORDON PRESS / BILDBYRÅN

Andres Iniesta drog på sig ilska med en bild på Twitter.

Nu har Barcelona-ikonen tvingats be om ursäkt. 

Andres Iniestas firande av den spanska trettondedag jul-traditionen "Dia de los Reyes" – "De tre kungarnas dag" – slutade i en folkstorm. På en bild från firandet som Iniesta la ut såg man att två av personerna som medverkade i tillställningen hade målat sina ansikten i så kallad "blackface"-manér: en teatersminkning som traditionellt sett har använts av vita skådespelare för att skapa en karikatyr av svarta.

Iniesta blev mäkta kritiserad för tilltaget – vilket SportExpressen kunde rapportera om i går. 

https://twitter.com/andresiniesta8/status/1081989025710436357?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1081989025710436357&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Ffotboll%2Fla-liga%2Filskan-mot-bilden-ar-otroligt-dumt%2F

Iniesta ber om ursäkt 

Nu har Iniesta gjort ett uttalande där han ber om ursäkt för bilden. 

"Vi vill ta itu med kontroversen som uppstod på bilden där tre personer var utklädda och sminkade till de tre vise männen, Kaspar, Melchior och Balthasar, något som sker i de flesta kavalkader och tillställningar i Spanien under det här firandet", skriver Iniestas rådgivare i uttalandet, enligt goal.com.  

"Andres Iniesta ville verkligen inte stöta sig med någon med det där fotot, som skildrar en tradition i Spanien, och han vill be om ursäkt till alla som kände sig kränkta."

 

FÅ BÄST KOLL! Följ FC Barcelona – direkt i Messenger 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!