Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tredubblat sitt värde – jagas av storklubb

Här är allt du behöver veta om Alexander Isak
Alexander Isak.Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Isak jublar efter ett mål mot Athletic Bilbao.Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak, 20, har gjort succé i Real Sociedad.

Nu rapporterar spansk press att han tredubblat sitt värde sen han köptes loss från Dortmund.

”Han värderas till 25 miljoner euro, men klubben skulle aldrig sälja honom för den summan med tanke på den nivå som han visat upp”, skriver Mundo Deportivo.

Inför den här säsongen köpte Real Sociedad loss Alexander Isak från Dortmund för 70 miljoner kronor.

Det skulle visa sig vara en bra investering.

Isak har fått sitt stora genombrott den här säsongen, smällt in sju mål i La Liga och många pratar redan om att han kan vara redo att ta nästa steg. Så sent som i förra veckan rapporterade Calciomercato att han jagas av Arsenal.

Den klubb som vill värva Alexander Isak kommer dock att behöva gräva ganska djupt i fickorna.

Har en utköpsklausul

Mundo Deportivo har i dag publicerat en sammanställning av hur spelarna i Real Sociedad ökat i marknadsvärde under den här säsongen, där klubben imponerat stort. Och en av dem som ökat allra mest är alltså Isak.

Tidningen skriver att han har ett marknadsvärde på 270 miljoner kronor (motsvarande 25 miljoner euro). För bara ett år sen var hans marknadsvärde en tredjedel av det, enligt Mundo Deportivo: ”Men klubben skulle aldrig sälja honom för 25 miljoner euro, med tanke på den nivå som han visat upp”.

Isak har en utköpsklausul i sitt kontrakt som ligger på 700 miljoner kronor.

Dortmund har en speciell klausul som gör att de kan köpa tillbaka honom för 300 miljoner kronor, men Isak har redan aviserat att han inte är intresserad av att återvända till sin gamla klubb.