Tillbaka efter skadorna – lägger nu om kosten

Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Dani Carvajal, 29, har haft stora problem med skador. 

För att förebygga framtida frånvaro har Madridspelaren lagt om sin kost, det skriver As.  

Den spanske landslagsstjärnan Dani Carvajal har varit skadeförföljd genom sin karriär och spelade endast 13 ligamatcher för sitt Real Madrid den förra säsongen på grund av en muskelskada. 

I år har det blivit åtta framträdanden för Carvajal i Real Madrid- som när han är frisk är ett permanent inslag i Luis Enriques landslagstrupp.

När det spanska landslaget nu samlats inför de två avgörande VM-kvalmatcherna mot Grekland och Sverige berättar han om hur det kändes att åter få ansluta till det spanska landslaget. 

Och glädjen var påtaglig. 

– Det kändes som att komma dit för första gången, säger han enligt As. 

Har lagt om kosten

Vidare berättar han att om sitt drag för att minimera framtida skador. Ytterbacken har nu uteslutit rött kött, gluten, vete och komjölk ur sin diet. 

– Det är en del saker som inte är lätt för en del personer att inte äta, säger han. 

Hans diet består numera av växtbaserad mjölk, grönsaker, frukt, fisk och kyckling. 

– När du återhämtar dig från skador och spenderar en säsong i skuggorna så försöker du leta efter alla möjliga sätt. Allt från mat, vila, träningsmetoder, doseringar av när jag spelar med laget. Praktiskt taget allt. 

Att fotbollspelare avstår från delar av maten är inte ovanligt. Bland annat är Hector Bellerin och Serge Gnabry veganer och Lionel Messi har stundtals avstått från kött för att maximera sina prestationer på planen.