Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teorin om Messis oväntade besked

Foto: JAN HUEBNER/LAU, VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Lionel Messi ville ha Cristian Romero
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Lionel Messi, 34, lämnar Barcelona. 

En utebliven värvning av en stjärnmittback sägs vara anledningen bakom chockbeslutet.  

Det var under torsdagskvällen som det stod klart att Lionel Messi och Barcelona går skilda vägar. Messi har spelat i Barcelona hela karriären och vunnit allt som går att vinna. 

Uppgifter från Spanien gör gällande att Messi var nära att skriva på ett nytt kontrakt. Men samtidigt har 34-åringen varit tydlig med att han vill ha en satsning och att han inte gillade spelartruppen så som den är nu. Missnöjet ska ha växt de senaste veckorna. 

Romero nära Tottenham

Nu rapporterar Alasdair Gold, journalist på Fotboll.London att Messi hade velat se Atalantas Cristian Romero i ”Barça”. Den 23-årige mittbacken har jagats av flera klubbar men prislappen uppges ha varit orsaken till att övergången inte blev av. Båda två spelade för Argentina i Copa America, där de vann hela mästerskapet. Messi ska ha legat på Barcelonas klubbpresident Joan Laporta för att värva Romero. 

Men så blev det alltså inte. 

För nu är Romero mer eller mindre klar för Tottenham för motsvarande 600 miljoner kronor. Även den katalanska tidningen Mundo Deportivo rapporterar om att den uteblivna värvningen av Atalantas stjärnback ska ha varit droppen som fick bägaren att rinna över för Lionel Messi.