Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken efterlyst (!) efter tunga måltorkan

Foto: INIGO LARREINA/SHUTTERSTOCK / INIGO LARREINA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: INIGO LARREINA/SHUTTERSTOCK / INIGO LARREINA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Alexander Isaks måltorka i Real Sociedad fortsätter.

Men trots det råder det ingen oro över svenskens framtid i klubben, hävdar Aitor Ansa, journalist på lokaltidningen El Diario Vasca. 

– Han har det tufft nu, kanske beror det på ett mentalt block, säger Aitor Ansa. 

Alexander Isak har fått större förtroende av tränaren Imanol Alguacil den här säsongen. Men trots att speltiden har varit betydligt mer, så har målproduktionen stannat. Den svenske landslagsstjärnan har endast gjort två mål hittills. I söndagens 1-1-match mot Eibar stod Isak för en jättemiss. 

Aitor Ansa, journalist på den lokala morgontidningen El Diario Vasca skrev en kolumn där han efterlyste 21-åringen. 

”Han är en klasspelare”

”La Real har hängt upp en skylt där de efterlyser Alexander Isak. Han syntes senast i samband med matchen mot Cadiz (Isak gjorde mål då). Han är 190 cm lång och var vid försvinnandet klädd i vita byxor och blåvitrandig tröja. Det är brådskande att hitta honom. Det börjar bli fråga om liv och död. Om någon har information så vänligt kontakta Imanol (Alguacil, huvudtränare)”, skrev Aitor Ansa sarkastiskt under måndagsmorgonen.  

SportExpressen har varit i kontakt med Aitor Ansa för att fråga om Alexander Isaks form. 

– Jag tycker inte att han spelar dåligt. Men han är en anfallare och de bedöms efter antal mål. Han är en av tre anfallare och har klart spelat flest minuter av alla dem, men han har bara gjort två mål. Han har det tufft just nu, men det kanske har blivit ett mentalt block för honom. Isak ser samtidigt att Bautista and Willian José gör mål och han känner sig säkert extra pressad. Men så fort han gör mål så kommer det lossna för honom för han är en klasspelare, säger Ansa.

Mer omtyckt än Willian José

Aitor Ansa förklarar vidare att han inte tror att klubben är orolig och att ledningen, med tränaren, tror mycket på den svenske anfallaren. 

–  Imanol Alguacil har gång på gång försvarat sina anfallare, för han vet att de är inte är i form just nu. Det som fansen är oroliga över är att anfallarna missar solklara målchanser, speciellt med tanke på att La Real har spelat oavgjort i sex matcher. Men Isak är fortfarande en spelare som supportrarna älskar mer än Willian José, trots att denne kvitterade sent mot Napoli i Europa League.