Svenske stjärnan på väg till spanska storklubben

Ludwig Augustinsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

En blågul övergångsbomb är på väg att brisera.

Enligt uppgifter till SportExpressen vill spanska Sevilla värva Werder Bremens landslagsförsvarare Ludwig Augustinsson. Den spanska storklubben vill köpa loss Augustinsson så forts som möjligt - och har erbjudit omkring 50 miljoner kronor för 27-åringen.

Sveriges och landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson har varit given till vänster i den svenska backlinjen när han varit skadefri. Under EM-slutspelet i somras kom han också tillbaka från en skada och spelade alla matcher för Sverige, när Blågult tog sig till åttondelsfinal och åkte ut mot Ukraina.

Vänsterbacken lämnade FC Köpenhamn 1 juli 2017 då han köptes loss av Werder Bremen. Där har han haft en nyckel-roll sedan dess och bland annat varit på väg till Fulham, när klubben låg i Premier League. Men då vägrade Bremen släppa vänsterbacken och en övergång blev aldrig av. Nu hade Bremen en stökig tid under säsongen som gick och laget åkte ur Bundesliga. Augustinsson har därefter varit tydlig med att han vill spela på en så hög nivå som möjligt och Bremen har också aviserat att de kan komma att sälja några spelare efter degraderingen.

Nu kan det bli en sensationell flytt för Augustinsson. Enligt väl initierade källor både i Sverige och Spanien, är nu spelaren på väg till Sevilla. La Liga-klubben vill köpa loss vänsterbacken så fort som möjligt och spelaren och hans agent Hasan Cetinkaya ska vara beredda att flyga till Spanien för att slutföra affären om klubbarna kommer överens.

SportExpressen har förgäves sökt såväl Ludwig Augustinsson som hans agent för en kommentar.