Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret efter Zlatan-orden: ”Aldrig pratat med honom”

Alexander Isak. Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Alexander Isak under en landslagssamling. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Alexander Isak, 20, hoppas få större förtroende i Real Sociedad.

Samtidigt drömmer han om EM.

Nu berättar svensken om sin syn på chanserna i La Liga, om gruppmotståndet och de ständigt återkommande liknelserna med Zlatan Ibrahimovic.

– Jag vill vara mig själv. Jag har inte ens pratat med honom, säger han enligt Mundo Deportivo.

Inför säsongen skrev den svenske supertalangen på ett femårskontrakt med Real Sociedad.

Alexander Isak har haft svårt att ta en ordinarie tröja i tränaren Imanol Alguacils succébygge, som för närvarande ligger på Champions League-plats, och har noterats för två mål på 16 matcher under hösten.

Han ångrar definitivt inte sitt klubbval.

– Jag är här och har bara fokus på Real Sociedad. Jag har bara varit här i några månader och mår mycket bra här. Jag är väldigt exalterad över framtiden, säger Isak enligt Mundo Deportivo. 

Under hösten har anfallstalangen också fått stort förtroende i Janne Anderssons landslag. Och nyligen stod det klart att Sverige ställs mot Spanien och Polen i EM-gruppspelet till sommaren.

Spanien har Isak, av förklarliga skäl, ganska bra koll på. Blågult hade ju som bekant Spanien i sin kvalgrupp.

Isak om EM: ”Vad har vi att vara rädda för?”

Men Polen då?

– Det var ingen dålig lottning för vår del. Det är en jämn och svår grupp. Spanien är definitivt favoriter, men vi spelade 1-1 mot dem senast och förtjänade att vinna, så vad ska vi vara rädda för? Vi har visat att vi kan prestera mot bra motstånd. Men Polen har jag dålig koll på. Jag känner Lukasz Piszczek sen tiden i Dortmund och jag har mött Robert Lewandowski, men jag ska läsa på mer om Polen framöver, säger Isak enligt Onet Sport.

I flera år har Alexander Isak, med sina 192 centimeter och uppenbara målsinne, jämförts med Zlatan Ibrahimovic.

20-åringen tar dock jämförelserna med ro, även om han inte håller med.

– Det har aldrig varit något jag har tänkt speciellt mycket på. Jag har min egen spelstil. Jag vill vara mig själv och inte jämföras, även om det inte stör mig, säger Isak och avslutar:

– Spelare har press på sig varje dag. Det måste man ha när man spelar i de stora ligorna. Men jag känner ingen press för att jag jämförs med någon som honom. Jag vill vara mig själv. Jag har aldrig pratat med ”Ibra”, men det vore trevligt att göra det en dag.