Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Styrelsekaos i Barça: Flera avgår i protest

Foto: JOAN VALLS / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: QUIQUE GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEWSCOM / IMAGE OF SPORT/NEWSCOM/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Sex ledamöter i fotbollsgiganten Barcelonas styrelse har meddelat att de avgår.

De riktar kritik mot ordföranden Josep Maria Bartomeu och vill se ett nyval om posten.

Bland de sex avgående ledamöterna återfinns två av fyra vice ordföranden i den spanska storklubben, Emili Rousaud och Enrique Tombas. De fyra övriga avgående ledamöterna är Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia och Maria Texidor.

I ett gemensamt brev till Barcelonas supportrar pekar de tidigare styrelsemedlemmarna finger mot ordföranden Josep Maria Bartomeu och efterlyser ett nyval. De sex ledamöterna ser Bartomeu som ansvarig för klubbens hantering av sociala medier-skandalen ”Barçagate” och coronakrisen som drabbat storlaget hårt.

”Vi rekommenderar ett nyval”

”Som vår sista tjänst för klubben rekommenderar vi att ett nyval utlyses så fort omständigheterna tillåter. Då kan klubben ledas på bästa möjliga sätt och hantera de viktiga utmaningarna i den närmaste framtiden”, skriver ledamöterna i ett brev som publicerats i spanska medier.

Enligt Barcelonas webbplats består styrelsen nu av 13 ledmöter, inklusive ordföranden Josep Maria Bartomeu.