Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnan ska hjälpa Isak att bli en målkung

Foto: - / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: - / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIPA USA/IBL

David Silva, 34, har varit en av Premier Leagues bästa spelare de senaste tio åren. 

Nu ska han hjälpa Alexander Isak att bli en målkung i La Liga. 

– De är en ”perfect match”, säger Mundo Deportivojournalisten Xabier Isasa. 

– Det är en världsklasspelare, säger Alexander Isak. 

Redan när David Silva lämnade Valencia för Manchester City 2010 så sågs han som en stjärna. Han hade den sommaren vunnit VM-guld med Spanien och var en av de främsta spelarna i det Valencia som slutade trea i ligan. 

Men efter flytten till England tog Silva klivet till att bli en superstjärna och han har under de senaste tio åren varit en av Premier Leagues absolut bästa spelare. 

Nu är han tillbaka i Spanien och Real Sociedad. Silva ska ta över nummer 10-rollen i klubben, vilket kan gynna Alexander Isak, 20, enormt. 

Isak hyllar David Silva: ”Världsklass”

Xabier Isasa, som hårdbevakar Real Sociedad för tidningen Mundo Deportivo tror att Silva och Isak kommer passa ihop perfekt. 

– David Silvas största styrkor är att alltid hitta yta att få bollen högt upp i planen, samt att leverera passningar in i farliga ytor på planens sista tredjedel. Alexander Isak är väldigt skicklig på att hitta och löpa in i de ytorna, så de De är en ”perfect match”, säger han. 

Alexander Isak hyllar även han värvningen av Silva.

– Det är väldigt bra för laget. Vi förlorade en väldigt bra spelare på den positionen (norrmannen Martin Ödegaard) och ersatte med David Silva, han är en världsklasspelare, säger Isak. 

Hoppas på målsuccé för Isak

Förra säsongen gjorde Isak nio mål på totalt 37 ligaframträdanden. Men endast 14 av dessa var starter. 

Xabier Isasa säger att det inte är klart vem av Isak och brassen Willian José som är Real Sociedadtränaren Imanol Alguacil förstaval när säsongen drar i gång. 

Isasa tror dock att Isak kommer att få fler starter. 

– Isak kommer att få ännu fler minuter den här säsongen. Och även om det kan låta ambitiöst så kan det bli mellan 15-20 mål den här säsongen, cup- och Europaspel inräknat, för Isak om allt klaffar.