Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storklubbarna gör upp om Barcelonastjärnan

Ousmane Dembele.
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Ole-Gunnar Solskjaer.
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Max Allegri.
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Han spåddes vara det nya stjärnskottet i fotbollsvärlden, men det har varit säsonger fyllda av skador för Ousmane Dembele sedan han flyttade till Spanien och Barcelona från Tyskland och Borussia Dortmund. 

Men nu kan fransmannen vara på väg emot nya äventyr, enligt brittiska Daily Star

Ousmane Dembele kom till Barcelona från tyska Borussia Dortmund under 2017, när han köptes loss för runt 1,6 miljarder kronor. Den talangfulle yttern var tänkt som ersättare till Neymar när brassen lämnade för franska Paris Saint-Germain, men tiden i den spanska klubben har varit långt ifrån problemfri där den nu 24-årige fransmannens karriär kantats av skador. 

Dembeles kontrakt med den spanska storklubben löper ut i sommar, vilket har fått såväl Manchester United som Juventus att förbereda sig på att locka till sig fransmannen som i och med sitt utgående kontrakt kan hämtas in som bossman när transferfönstret öppnar. 

Enligt brittiska Daily Star så finns det ett flertal klubbar som ska vara intresserade av att knyta till sig Dembele som när han anslöt till Barcelona ansågs vara en av de absolut största talangerna inom fotbollsvärlden, men att det är just Manchester United och Juventus som leder jakten på 24-åringens signatur.

Uppgifter: Jättarna slåss om Dembele

Barcelonas president Joan Laporta är dock inte redo att ge upp fransmannen riktigt ännu, och Laporta är fortsatt optimistisk till att den skadedrabbade fransmannen trots allt ska förlänga med klubben som också har spelare som Ansu Fati, Pedri och Sergi Roberto på utgående kontraktspositioner.

Barcelona har fått en tuff inledning i årets seriespel där man efter förlust mot rivalen Atletico Madrid i söndags nu parkerar på en niondeplats i ligan, fem poäng efter topptrion som består av Real Madrid, Atletico Madrid och Alexander Isaks Real Sociedad.