Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas efter Barças kritiserade värvning

Dansken Martin Braithwaite värvades till Barcelona trots att transferfönstret var stängt. Här är allt du behöver veta.
Martin Braithwaite när han presenterades av FC Barcelona. Foto: NEWSCOM / IMAGE OF SPORT/NEWSCOM/SIPA USA SIPA USA
Martin Braithwaite. Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Leganés tappade Martin Braithwaite till Barcelona - trots att transferfönstret var stängt.

Nu stoppas Leganés i sin tur från att plocka in en ersättare till dansken.

Då rasar klubben mot det spanska förbundet.

”Det här har bidragit till stor och allvarlig skada för klubben”, skriver Leganés i ett uttalande på sin hemsida. 

Barcelonas värvning av dansken Martin Braithwaite, 28, har varit vinterns mest omtalade övergång i Spanien. Braithwaite presenterades av Barça den 20:e februari, nästan tre veckor efter att övergångsfönstret stängt.

Men det spanska förbundet gav Barcelona dispens att värva en spelare utanför övergångsfönstret då Ousmane Dembélé skadat sig och väntas missa resten av säsongen. När ett spanskt lag drabbas av en långtidsskada utanför transferfönstret kan klubben få dispens att värva en ersättare. 

Barça betalade då Martin Braithwaites utköpsklausul på 180 miljoner kronor. Danskens dåvarande klubb Leganés, som slåss i botten av La Liga, kunde inte göra annat än att se på när Braithwaite lämnade klubben.

Ilskan efter Barças värvning

Leganés ansökte i sin tur hos förbundet om att få värva en ersättare till Braithwaite. En förfrågan som nu har avslagits. 

Det får den lilla klubben från Madrid att reagera kraftigt. 

”Leganés understryker att det här är orättvisa regler som är ett hot mot tävlingarnas integritet och alla klubbars möjlighet att konkurrera på lika vilkor. Det här har bidragit till stor och allvarlig skada för klubben”, skriver Leganés i ett uttalande på sin hemsida. 

Efter 25 spelade omgångar av La Liga ligger Leganés näst sist med fem poäng upp till Celta Vigo ovanför nedflyttningsstrecket.