Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna kan straffas hårt efter festbilderna

På lördagen meddelade Spaniens premiärminister att fotbollen i La Liga kan börja igen den 8 juni.
Ever Banega med lagkamraten Andre Silva.Foto: JULIO MUNOZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Flera Sevilla-stjärnor är på väg att straffas hårt.

Anledningen är en bild som en av spelarfruarna själv la ut på Instagram.

Nu finns även oro kring La Liga, som snart ska börja spelas igen.

Spanien befinner sig i fas 1 av coronabekämpningen och enligt reglerna så får max tio personer vistas tillsammans sedan den 11 maj. 

Nu skriver Marca att flera stjärnor i La Liga-klubben Sevilla har brutit mot reglerna. Det gäller spelarna Lucas Ocampos, Luuk de Jong, Mudo Vázquez och Ever Banega.

Det var den sistnämndes fru som delade en bild på Instagram där gruppen på minst tolv personer syntes äta middag och festa tillsammans. Bilden togs snabbt bort, men det var ändå för sent.

Nu väntas spelarna straffas hårt av både den egna klubben och hälsomyndigheterna efter överträdelsen. 

Oro inför La Liga-omstarten

Ever Banega, landslagsman för Argentina, har gått ut med en ursäkt på Instagram.

”Jag vill be om ursäkt för det som hände i går. Det var ett möte med familj och kollegor, med omedvetet så gjorde vi fel. Därför vill jag be om ursäkt till vår klubb, våra fans och till samhället i allmänhet. Det kommer inte upprepas. Vi vill bara spela igen så snart som möjligt”, skriver han.

Enligt Marca finns också en oro i La Liga, som måste följa reglerna strikt inför den planerade ligaomstarten den 8 juni. På grund av händelsen kan ligan tvingas införa åtgärder som isolering under dagarna innan match för spelarna. Ett förslag som tidigare kritiserats av spelarna själva.

Ett liknande regelbrott skedde tidigare i Bundesliga, där Wolfsburgtränaren Heiko Herrlich bröt mot karantän och lämnade lagets hotell för att köpa tandkräm. Han portades därför från mötet med Augsburg.

– Jag gjorde ett misstag, sa han då.

Nu återstår det att se vilken bestraffning som kommer att tillfalla de fyra Sevilla-spelarna från klubben såväl som hälsomyndigheten.

Här anländer Barcelona-spelare för corona-testas. Testerna är en del i första steget mot en återstart av ligan.