Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan döms till sex månaders fängelse

Foto: JAVIER LOPEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RODRIGO JIMENEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Diego Costa erkänner sig skyldig.

Anfallaren döms till sex månaders fängelse för skattebrott. 

Men spanjoren kommer inte sitta av sin tid - utan straffas i stället med böter, rapporterar spansk media. 

Det är spanska tidningen El Mundo som skriver att Diego Costa har dömts till sex månaders fängelse efter att ha erkänt att han skattefuskade och undanhållit tio miljoner kronor från spanska staten. Dessutom ska han ha undvikit att betala skatt på ytterligare en miljon euro (tio miljoner kronor), pengar som han har fått från bland annat bildrättigheter. 

Men anfallaren kommer att slippa sitta av sin tid. 

Inte den förste

Enligt Marca, vars uppgifter kommer från El Mundo, kommer Costa i stället betala böter och slipper därmed fängelse. Det är i nuläget oklart hur mycket han ska betala. 

Brottet ska ha skett under säsongen då han lämnade Atlético Madrid för att skriva på för Chelsea (2014). Diego Costa ska ha deklarerat fel till spanska Skatteverket. Under förhandlingarna accepterade spanjoren straffet. 

Diego Costa är inte den förste som döms för skattefusk. Tidigare har bland annat storstjärnor som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi dömts för att ha gömt pengar från spanska staten. I Ronaldos fall fick han böta närmare 195 miljoner kronor och Messi betalade två miljoner euro, motsvarande cirka 20 miljoner kronor. 

Se också: Danska knepet för fansen – 2000 bilar utanför arenan

Storklubben testar helt nya grepp under pandemin