Cristiano Ronaldo. Foto: Daniel Ochoa De OlzaCristiano Ronaldo. Foto: Daniel Ochoa De Olza
Cristiano Ronaldo.  Foto: Daniel Ochoa De Olza
Real Madrids ordförande Florentino Perez. Foto: Luca Piergiovanni / Epa / TtReal Madrids ordförande Florentino Perez. Foto: Luca Piergiovanni / Epa / Tt
Real Madrids ordförande Florentino Perez.  Foto: Luca Piergiovanni / Epa / Tt
Foto: Ruben Albarran/Rex ShutterstockFoto: Ruben Albarran/Rex Shutterstock
 Foto: Ruben Albarran/Rex Shutterstock

Stenhårt straff för Madrid-klubbarna

Publicerad

Real Madrid och Atletico Madrid har fällts för olovliga värvningar av minderåriga spelare.

Efter januari får man inte värva nya spelare förrän sommaren 2017, meddelar Fifa.

"De har brutit mot flera regler", skriver Fifa i sitt officiella uttalande.

Den spanska radiokanalen Cadena Sur rapporterade redan i maj att Madrid-klubbarna brutit mot regelverket när de gjort otillbörliga köp av minderåriga spelare.

För ett år sedan straffades Barcelona för samma sak och fick då värvningsförbud fram till sommaren 2015.

Real Madrid har fått värvningsförbud

Nu har Real Madrid och Atletico Madrid fått värvningsförbud fram till sommaren 2017, bekräftar Fifa i ett officiellt uttalande.

Real och Atletico stängs av ett år vardera för att ha brutit mot reglerna att inte skriva kontrakt med spelare under 18 år.

Atlético ska också betala motsvarande 7,6 miljoner kronor och Real 3 miljoner kronor i böter.

"Har brutit mot flera regler"

"Klubbarna har brutit flera regler som gäller för internationella transfers och registreringen av minderåriga spelare, såväl som andra relevanta bestämmelser som rör registreringen och deltagandet för vissa spelare i turneringar", skriver Fifa.

"Våra utredningar gällde minderåriga spelare som var inblandade och deltog i turneringar mellan 2007 och 2014 (Atletico Madrid) och mellan 2005 och 2014 (Real Madrid)."

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Följ oss även på Instagram och ta del av älskade inslag som "Veckans kärleksbarn"!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag