Cristiano Ronaldo. Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNCristiano Ronaldo. Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Cristiano Ronaldo. Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Florentino Perez höll under tisdagen en presskonferens. Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅNFlorentino Perez höll under tisdagen en presskonferens. Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
Florentino Perez höll under tisdagen en presskonferens. Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN

Sprickan som nu kan få Ronaldo att lämna

Publicerad

Cristiano Ronaldo sägs vara på väg bort – och nu späs spekulationerna på.

Enligt radiokanalen Cadena Cope råder en spricka mellan portugisen och Real Madrids president Florentino Pérez.

– Jag måste prata med Cristiano, säger Pérez till Marca.

Pressen på Real Madrid och den nyligen omvalda presidenten Florentino Pérez ökar.

Flyttryktena kring Cristiano Ronaldo går heta, då portugisen är åtalad för skattebrott och sägs vilja lämna Spanien.

Och även om Ronaldo med jämna mellanrum är omgiven av flyttrykten, så kommer nu fler uppseendeväckande uppgifter i spanska medier. Radiokanalen Cadena Cope – ett av de tyngsta sportmedierna i Spanien – rapporterar att Ronaldo känner sig utsatt för "en medial och publik lynchning", och att han är besviken på presidenten för att han inte skyddat honom under stormen.

– Jag håller inte på med att försvara honom. Klubben har uttalat sig genom ett pressmeddelande där vi säger det vi vill ha sagt, säger Perez enligt As.

"Måste prata med Cristiano"

Samtidigt publicerar Marca en längre intervju med presidenten Florentino Pérez där han bekräftar att han inte pratat med Cristiano Ronaldo och uttrycker att han måste ringa honom.

– Jag måste prata med Cristiano, säger Pérez till Marca, samtidigt som han lovar att han kommer behålla portugisen.

Presidenten berättar också att han inte har suttit ner med Ronaldo sedan han lämnade för landslagsspel med Portugal i Confederations Cup.

– Det som har hänt har hänt, och förmodligen har det påverkat hans anseende. Det får vi se. Han är på en väldigt viktig turnering nu och så länge han är där vill jag inte störa hans landslag och stämningen där, säger han enligt As.

I den längre intervjun med Marca lovar också presidenten att Ronaldo kommer att stanna i Real Madrid.

– Ronaldo tillhör Real Madrid och kommer att fortsätta göra det, säger Pérez.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag