Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sportsliga ledningen har gett sig på prostitution”

Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Dani Alves toksågar FC Barcelona. 

Brassestjärnan säger att klubben saknar en identitet och avslöjar att han hade samtal med Lionel Messi efter den kaosartade sommaren.

– Sportsliga ledningen har gett sig på prostitution, säger Alves. 

Dani Alves har haft en framgångsrik karriär i Barcelona. Högerbacken vann hela 23 titlar med den spanska giganten och var en nyckelspelare i Pep Guardiolas lagbygge under perioden då de dominerade världsfotbollen. 

2016 gick parterna skilda vägar men Alves har fortfarande stenkoll på spanska giganten. 

”Försöker vara kommersiell klubb”

Senaste tiden har det stormat ordentligt och så sent som för bara ett par veckor sedan avgick klubbens president Josep Maria Bartomeu tillsammans med hela styrelsen. Detta efter enorma protester som kulminerade när Lionel Messi offentligt meddelade att han ville lämna klubben tidigare i augusti. 

Nu ger Dani Alves sin syn på perioden som har skakat om en av världens allra mäktigaste klubbar. 

– Om du ändra klubbens filosofi så kommer du att genomgå svåra perioder. Barcelona har förlorat identiteten, säger 37-åringen enligt Daily Mail.  

– Det som skiljer Barça från andra klubbar är sättet hur de spelar. I livet är det meningslöst att försöka låtsas vara någon du inte är. Barcelona försöker vara en kommersiell klubb, i stället för att vara ett lag med egna personligheter och karaktärer.   

Hade samtal med Messi

Barcelonas forne högerback har vunnit tre Champions League-titlar och numera spelar han i Sao Paulo. Än i dag har han en väldigt god relation med Lionel Messi. Argentinaren försökte lämna den katalanska storklubben men blev till slut kvar. 

– När jag lämnade Barça 2016 kom Messi fram och frågade: Var skulle du spela bättre än i Barcelona? Så den här sommaren ställde jag samma fråga till honom (Messi). Var skulle du göra det bättre än i Barcelona? Skillnaden mellan oss var att de (ledningen) försökte sparka ut mig, säger Dani Alves och fortsätter: 

– Sportsliga ledningen har gett sig på prostitution.