Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelona betalar nu – efter Griezmann-bråket

Antoine GriezmannFoto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN

Barcelona betalar 161 miljoner kronor till Atlético Madrid i en försoning mellan klubbarna, skriver El Mundo.

Betalningen gör att Atlético hemlighåller Barcelonas förhandling med Antoine Griezmann.

Barcelona får också förtur om Atlético säljer Saúl Ñíguez eller José Giménez.

Barcelona har betalat 15 miljoner euro - cirka 161 miljoner svenska kronor - till Atlético Madrid för att försonas i ”Griezmann-fallet”. 

Under sommaren blossade ett bråk upp mellan de båda klubbarna där Atlético Madrid ansåg sig ha rätt till en högre övergångssumma för Antoine Griezmann. Atlético anklagade Barcelona för att ha påbörjat sina förhandlingar med fransmannen bakom ryggen på klubben redan när hans utköpsklausul låg på 1,2 miljarder och inte på de 800 miljoner som man till slut fick.

De 161 ytterligare miljonerna som Atlético nu fått ska göra att klubben förbinder sig till att inte offentliggöra de mailkonversationer som avslöjar Barcelonas otillåtna kontakt med Griezmann. 

Får rätt att värva Saúl och Giménez

El Mundo skriver vidare att Barcelona också köpt sig en förstaplats i kön för att värva bland annat mittfältaren Saúl Ñíguez och mittbacken José Giménez om Atlético Madrid bestämmer sig för att sälja spelarna. 

När klubben är villig att sälja, spelarna är villiga att lämna och en klubb är villig att köpa spelarna ska Barcelona i sådana fall ges möjlighet att matcha buden som kommer. När ett bud kommer in från en annan klubb ska Atlético informera Barcelona direkt för att se om klubben vill matcha budet. Utöver de två stjärnorna ska avtalet dessutom gälla tre Atlético-spelare utanför A-truppen.

Källor från båda klubbarna medger för El Mundo att avtalet finns. Atlético förnekar däremot att hemlighetsstämplandet av Griezmann-affären skulle ha med avtalet att göra.

Sportklubben om scenerna i EM-kvalet

Starka reaktioner efter England-Bulgarien