Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka mot nya uppgifterna: ”Lögn”

Ronald Koeman tog över Barcelona under sommaren.
Foto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Barcelona föll med 3-0 mot Juventus i Champions League.
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

Ronald Koeman slår tillbaka mot uppgifter om missnöje.

Enligt Barcelonas tränare klagar inte spelarna på hans spelsystem.

– Det är inte sant. Det är lögn. Jag pratar varje dag med spelarna och de har inte sagt något om systemet till mig, säger Koeman på en presskonferens.

Barcelona har gått kräftgång i La Liga och i Champions League tappade laget gruppsegern efter 0-3 hemma mot Juventus i tisdags.

Efter förlusten gjorde uppgifter i spanska medier gällande att Barcelonas spelartrupp tvivlade på tränaren Ronald Koeman.

Enligt radiokanalen Cadena Ser handlade kritiken framför allt om att den nederländske tränaren använder sig av spelsystemet 4-2-3-1 samtidigt som truppen känner sig mer bekväm med att spela 4-3-3. 

Enligt uppgifterna var spelarna också missnöjda med att Koeman talade illa om dem under sina presskonferenser samtidigt som det även fanns en rädsla för att ifrågasätta honom internt. Men tränaren har nu slagit tillbaka – både mot ett missnöje med spelsystemet och mot att spelarna skulle vara missnöjda med hans presskonferenser.

Ronald Koeman slår tillbaka

– Jag försöker alltid att respektera mina spelare men vi är på en nivå i Barça där man måste säga till om något är fel. Jag hänger inte ut någon spelare, om jag säger något om en spelare har jag pratat med honom innan, säger Koeman på en presskonferens enligt Mundo Deportivo.

– För någon dag sedan kom det ut något om spelsystemet, att spelarna ville spela annorlunda. Det är inte sant. Det är lögn. Jag pratar varje dag med spelarna och de har inte sagt något om systemet till mig. Inte heller något om mina presskonferenser.

Han säger också att han känner förtroende från spelarna. 

– Ja, om man inte har deras förtroende kan man inte arbeta. Det är klart att jag är bekymrad och att vi försöker förbättra saker. Jag förstår att efter de senaste resultaten måste vi resa oss.

Barcelona – som har tagit 14 poäng på tio matcher i La Liga – tar emot Levante under söndagskvällen.