Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår tillbaka: ”De tror att jag ligger på soffan”

Se hela säsongen med Expressen Premium.
Foto: UKKO IMAGES/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTO / UKKO IMAGES/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Samuel Umtiti är fast längst i Barcelonas frysbox.

Det är ingen hemlighet att klubben helst ser att han lämnar.

Men det är inget fransmannen är speciellt intresserad av.

– Folk tror att jag inte gör något utan ligger på soffan hela dagarna, säger Umtiti till El Mundo Deportivo

Den franske mittbacken Samuel Umtiti är den enda skadefria spelaren i Barcelonas trupp som inte fått någon speltid den här säsongen. 

Umtiti, som de senaste åren har dragits med skadeproblem, har gång på gång valts bort av Ronald Koeman. Barcelona försöker göra sig av med flera högavlönade spelare på grund av sin ansträngda ekonomiska situation, men Umtiti räknar med att stanna i klubben. 

– Jag tänker inte på att lämna i januari. Jag vill lyckas här och kan inte se mig i någon annan klubb. Min plan är att fullfölja kontraktet. Jag väntar på min chans och ska visa att jag är väldigt bra. Men det har varit tufft, säger fransmannen. 

Samuel Umtiti om buropen

Inför säsongen presenterades Barcelonas trupp för hemmapubliken i samband med den årliga ”Gamper Trophy”-matchen. Då buades Umtiti ut av av åskådarna på Camp Nou.

– Jag älskar den här klubben. Men jag har känt mig ensam. Det är sant. Att bli utbuad sårade mig, jag trodde aldrig att det skulle hända. Jag älskar klubben. Att bli utbuad är värdelöst, säger han. 

Samuel Umtiti passar också på att slå tillbaka mot sina kritiker.

– Jag jobbar hårt, tränar dubbla pass. Fotboll och Barcelona är hela mitt liv och jag har alltid behövt jobba hårdare än alla andra. Men eftersom jag inte pratar tror folk att jag inte gör något utan ligger på soffan hela dagarna. Men jag tränar varje dag. 

Drömträffen i franska ligan

Sätter bollen rakt i krysset