Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka: ”Då är det inte rättvist”

Det här är La Liga
Foto: RUBEN ALBARRAN/REX / RUBEN ALBARRAN/REX/IBL REX FEATURES
Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN REUTERS

Det är inte spikat vad som händer med fotbollsäsongen i Spanien. 

Men en sak är säker – Thibaut Courtois vill inte ge La Liga-titeln till FC Barcelona. 

– Då är det inte rättvist, säger han enligt Mundo Deportivo

Coronaviruset har satt fotbollen på paus. I Frankrike och Nederländerna har de högsta ligorna avslutats helt, och PSG och Ajax tilldelades titlarna. 

Det är inte säkert att andra länder kommer att gå samma väg, enligt nyhetsbyrån Reuters hoppas Bundesliga kunna sparka i gång så snart som den 15 maj. 

Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois hoppas att även La Liga kan komma att spelas klart. Men om säsongen skulle avslutas i förtid vill belgaren inte se samma lösning som i Ligue 1 och Eredivisie. 

Courtois: ”Vore inte rättvist”

– Vi är bara två poäng bakom Barcelona och kan bli mästare, så det vore väldigt oturligt för oss om säsongen ställdes in. Om det bestämdes att Barcelona blir mästare, då är det inte rättvist enligt mig. På två matcher har vi spelat oavgjort och vunnit mot dem, vi har bevisat att vi är det bättre laget. Med Liverpool i England är det ett annat läge, de är jag vet inte hur många poäng före tvåan, säger Courtois till belgiskt tv enligt Mundo Deportivo

Målvaktsstjärnan hoppas att hans önskemål att spela färdigt de elva återstående omgångarna kan uppfyllas, men inser att hälsan och säkerheten måste kunna garanteras. 

– Vi måste ta förebyggande åtgärder och vara hundra procent säkra på att det går att spela igen.