Nobbad av Messi Foto: Alex Caparros
Nobbad av Messi Foto: Alex Caparros

Skulle få träffa Messi – inställt samma dag

Publicerad

En funktionsnedsatt flicka från Stoke blev inbjuden att få träffa sin stora idol Lionel Messi - men väntade utanför Camp Nou i två timmar helt i onödan.

Klubben ställde in träffen utan förvarning.

– Hennes hjärta krossades, säger flickans mamma enligt Mirror.

Fotbollstokiga Hanya Sajad, 11, föddes med ett halvt hjärta och genomgick en transplantation när hon var liten. Nu måste hon ta smärtsamma hormoninjektioner regelbundet.

Hennes mamma, Lisa McLane, bokade dyra biljetter till Barcelona, inklusive matchbiljetter till matchen mellan Barcelona och Atletico Madrid den 30 januari. Hon tog chansen att mejla klubben och fråga om det fanns någon möjlighet att hennes dotter kunde få träffa spelarna i sitt favoritlag. Och klubben svarade.

Uppgraderade platser - som avbokades

FC Barcelona sa att de mer än gärna ville uppfylla den lilla flickans dröm, och erbjöd familjen uppgraderade platser på arenan och ett möte med spelarna.

Men när de hade väntat utanför arenan, precis som de blev tillsagda av personalen på plats, i två timmar fick de veta att mötet med laget inte skulle bli av - och att de uppgraderade platserna var avbokade.

– Det krossade hennes hjärta. Hon ville bara åka hem, säger Lisa McLane.

Faksimil: The Mirror

Känner sig sviken

När familjen försökte reda ut missförståndet med platserna missade de till råga på allt de första 20 minuterna av matchen innan de till slut fick gå in med de första biljetterna de bokade.

– Min dotter sa till alla sina vänner att hon skulle få träffa Messi, inte bara se matchen, utan faktiskt få träffa honom, säger Lisa McLane.

– Hon var förväntansfull och trodde att hennes dröm skulle gå i uppfyllelse, men den blev tagen ifrån henne på en sekund. Hon ville se öppningsceremonin innan matchen, men inte ens det blev av.

Hanya Sajad älskar dock fortfarande klubben och spelarna.

– Hon säger hela tiden att det inte var deras fel. Hon älskar dem lika mycket fortfarande, men hon känner sig sviken, förklarar mamma Lisa McLane.

Faksimil: Stoke Sentinel

Klubben ber om ursäkt

Klubben har bett om ursäkt i efterhand. En talesperson för FC Barcelona har sagt att de kommer att reda ut situationen med familjen, enligt Mirror.

– Vi jobbar redan på en lösning för att ställa det här till rätta. Vi kommer att kontakta familjen inom kort för att diskutera olika alternativ med dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag