Foto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Leo Messi blev mållös. Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅNLeo Messi blev mållös. Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Leo Messi blev mållös.  Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Skrällen: Barça utan mål på hemmaplan

Publicerad

Barcelona gick på en oväntad mina på söndagen.

Storlaget nollades av Getafe på hemmaplan.

Luis Suarez missade ett jätteläge på övertid.

Andra raka poängtappet för Barcelona. Ja, så lyder statistikraden för mästarklubben. I den förra ligaomgången fick Barça bara 1-1 i derbyt mot Espanyol.

På söndagen trodde många att laget skulle ta tre givna poäng hemma mot Getafe. Men så blev det inte. Trots ett stort spelövertag och mängder med chanser blev Barcelona nollat på hemmaplan. 

Suarez med superchans

Getafe hade även två riktigt bra lägen att spräcka nollan i första halvlek men bommade.

Luis Suarez hade ett superläge att avgöra på övertid. Ousmane Dembele tog sig förbi sin motståndare på högerkanten, och riktade ett hårt inlägg mot Suarez, i straffområdet.

Nicken räddades dock till hörna av Guaita, vilket också blev matchens sista målchans.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag