Skräcksiffrorna: Är på väg mot konkurs

Lionel Messis Barcelona har det tufft ekonomiskt.
Foto: MARCELO DEL POZO / REUTERS BILDBYRÅN
Antoine Griezmann.
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Frenkie de Jong.
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelonas stora ekonomiska kris blir allt större.

Siffror visar nu att klubben har hisnande 12 miljarder kronor i skulder.

Enligt El Mundo läget så illa att klubben riskerar att gå i konkurs. 

Det går trögt för Barcelona i La Liga och laget ligger tio poäng efter serieledande Atlético Madrid med en match mer spelad.

Och även utanför planen genomlider Barcelona en tuff period. Klubben ska snart hålla presidentval och en av de viktigaste uppgifterna blir då att få ekonomin på rätt köl igen.

För där finns det en del att göra.

Den spanska radiokanalen Cope har nu publicerat Barcelonas årsredovisning och det är en dyster läsning för klubbens supportrar.

Barcelonas har stor skuld

Barcelona har en hisnande skuld på 1173 miljoner euro – nästan 12 miljarder kronor. 

Den stora skulden består bland annat av nästan två miljarder kronor i fordringar från andra klubbar. Bland annat är man skyldiga Liverpool 400 miljoner kronor för Philippe Coutinho och Ajax ska få nästan 500 miljoner kronor för Frenkie de Jong.

Barcelonas ekonomiska problem gjorde att man gav bort Luis Suárez till Atlético Madrid i september men klubben måste fortfarande betala för flera spelare som inte ens är kvar i klubben.

Bland annat är man skyldiga över 200 miljoner kronor till Bordeaux för Malcolm Oliveira ännu lite mer till Gremio för Arthur Melo.

Enligt tidningen El Mundo är läget så illa att Barcelona riskerar att gå i konkurs om den ekonomiska situationen inte förbättras.