Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sköt på sjukhus – nu får han fängelsestraff

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
Berkay Sahin med sin hustru Ozlem Ada.

Arda Turan slog ner en popstjärna och dök upp vid hans sjukhusbädd med en pistol.

Nu har Barcelona-profilen dömts till över två års fängelse, villkorligt. 

Arda Turan betraktas som en av de största talangerna som turkisk fotboll fått fram under 2000-talet. Han spelade 97 landskamper för landslaget innan han slutade efter ett handgemäng med en journalist. Han var stor stjärna i Atletico Madrid och gick därefter till Barcelona, innan han gick till İstanbul Başakşehir på lån. 

I februari kom nyheten att Turan riskerade tolv års fängelse. Nu rapporterar spanska Marca att stjärnan dömts till två år och åtta månaders fängelse.

Men straffet är villkorligt, vilket innebär att Turan slipper fängelse om han inte begår ytterligare ett brott de närmaste fem åren. 

Turan dömd till fängelse

Händelsekedjan som fick Turan åtalad drog i gång i oktober 2018. Då var Turan på en nattklubb i Istanbul, när han fick syn på den turkiska popsångaren Berkay Sahin och dennes hustru Ozlem Ada. I Sahins version av det som följde gick Turan fram till Ada och försökte förföra henne. När Sahin klev emellan fick han ett slag som träffade så illa att han bröt sin näsa.

Turan ska därefter uppsökt Sahin på sjukhuset och räckt över en pistol.

– Skjut mig om du vill, ska Turan ha sagt.

När Sahin vägrade ta emot vapnet svarade Turan med att själv avlossa ett skott i golvet.

Turan döms för misshandel och olaga innehav av vapen.