Foto: / © Instagram/FuzzFlangerBootFoto: / © Instagram/FuzzFlangerBoot
 Foto: / © Instagram/FuzzFlangerBoot
Foto: NURPHOTO - S / MIQUEL LLOP/NURPHOTO/SIPA USA/IB SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / MIQUEL LLOP/NURPHOTO/SIPA USA/IB SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / MIQUEL LLOP/NURPHOTO/SIPA USA/IB SIPA USA
Foto: EMILIO NARANJO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: EMILIO NARANJO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMILIO NARANJO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Skorna kan ha avslöjat vinnaren av Ballon d'Or

Publicerad

2008, 2013, 2014, 2016 - och 2017? 

Cristiano Ronaldo är storfavorit att vinna sin femte Ballon d'Or när priset delas ut på torsdag.

Men nu kan resultatet av omröstningen läckt ut i förtid, tack vare en bild på Real Madrid-stjärnans skor. 

Cristiano Ronaldo visade upp vansinnig form under våren 2017. Portugisen klev vid flera tillfällen fram och var tungan på vågen när Real Madrid vann såväl La Liga för första gången sedan 2012 och sin andra raka Champions League-titel. I Champions League-finalen gjorde dessutom Ronaldo två mål. 

Med andra ord är han storfavorit att vinna sin andra raka Ballon d'Or, totalt den femte, när France Football delar ut priset under torsdagskvällen.

Avslöjar skorna vinnaren

Och frågan är om det inte redan läckt ut att Ronaldo vunnit årets pris. Bilder publicerade av Daily Mail visar Cristiano Ronaldos nya skor, med fem årtal tryckta på sulan. Åren är samtliga år portugisen vunnit Ballon d'Or, 2008, 2013, 2014, 2016, samt 2017 - vilket tidningen tolkar som att Ronaldo kommer att vinna årets pris.

På hälen finns även texten "quinto triunfo", vilket betyder "femte triumfen", ingraverat. 

Om Cristiano Ronaldo skulle vinna årets guldboll blir det femte gången portugisen prisas som årets bästa spelare i världen. Han skulle i så fall tangera Lionel Messis notering på fem priser. Senast någon annan spelare än Messi eller Ronaldo prisades som världens bästa fotbollsspelare var 2007, då vann Kaka efter att ha varit med om att föra Milan till Champions League-titeln. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag