Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skänker miljoner som hjälp i coronakrisen

Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Fotbollsstjärnorna mobiliserar under coronakrisen.

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har donerat var sin miljon euro till lokala sjukhus, enligt flera internationella medier.

Världen står inför en stor utmaning då coronaviruset härjar.

Hela världen befinner sig mer eller mindre i stillestånd, men vårdpersonalen jobbar för fullt för att rädda liv på de smittade coronaviruspatienterna.

Nu har fotbollsvärlden visat sitt stöd.

Lionel Messi har donerat pengar till det lokala sjukhuset Clinic i Barcelona, skriver kliniken på sin hemsida.

Fotbollstjärnorna donerar miljoner

Enligt The Spanish Football Podcast rör det sig om ett belopp på en miljon euro, och samma summa har han enligt Mundo Deportivo skänkt till ett sjukhus i hemlandet Argentina.

Samma belopp ska Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo och hans agent Jorge Mendes donerat till tre intensivvårdsavdelningar i Portugal, skriver Goal. 

Även Pep Guardiola har donerat samma summa pengar till sjukhus i Spanien, skriver flera brittiska medier, däribland BBC.

Kanske har de följt Bayern Münchens polske storstjärna Robert Lewandowski som i förra veckan gjorde samma sak för att bekämpa pandemin i Tyskland.