Juan Antonio Anquela skallar David Lopez. Foto: Viasat.Juan Antonio Anquela skallar David Lopez. Foto: Viasat.
Juan Antonio Anquela skallar David Lopez. Foto: Viasat.
Foto: Viasat.Foto: Viasat.
 Foto: Viasat.
Foto: Viasat.Foto: Viasat.
 Foto: Viasat.
Foto: Viasat.Foto: Viasat.
 Foto: Viasat.

Skandal – tränare skallar sin spelare

Publicerad

Getafe är klart för nästa runda i playoffspelet till La Liga - men eftersnacket till den avgörande matchen mot Huesca kom att handla om något helt annat. 

Det uppstod bråk mellan Huescatränaren Juan Antonio Anquela och hans egna spelare David Lopez.

Det slutade med att Anquela skallade Lopez. 

Den första matchen mellan Getafe och Huesca slutade 2-2 efter en urstark upphämtning av Huesca i slutminuterna. Därmed levde hoppet för underdogsen inför returen. 

Men Getafe gjorde processen kort med sina utmanare. Efter 36 minuters spel satte Cala 1-0 till hemmalaget. I den andra halvleken utökade Daniel Pacheco till 2-0 innan David Fuster Torrijos fastställde slutresultatet till 3-0. 

Tränaren skallade sin egna spelare

Matchens snackis var dock något som skedde utanför planen. Kort innan Getafes 2-0-mål valde Huescatränaren Juan Antonio Anquela att byta ut David Lopez. 

Lopez var allt annat än nöjd med det beslutet. Han skrek och gestikulerade åt Anquela när han klev av planen, något som tränaren inte tolererade. 

Anquela gick fram till Lopez och den ilska konfrontationen slutade med att Anquela skallade sig egna spelare. Andra spelare och ledare fick gripa in och sära på de båda innan fokuset skiftade till matchen på nytt. 

Getafe möter nu vinnaren av Cadiz och Tenerife om vem som tar steget upp i La Liga. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag