Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadan som öppnar för en Guidetti-deal

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Rex Shutterstock / Copyright (c) 2018 Shutterstock

John Guidetti är fortsatt i frysboxen i Alavés.

Nu rapporterar spanska medier att Albacete och Real Zaragoza jagar svensken.

Fyra inhopp och en startad match under hösten i Alavés.

Inte ett spelmål i klubblaget sedan april.

John Guidetti, 27, gjorde visserligen mål mot Färöarna men medgav också under den senaste landslagssamlingen att hans situation i Alavés är tuff.

– Jag har pratat med klubben sedan jag kom dit. De vill tjäna mer pengar på mig än vad de köpte mig för. De tänker inte sälja annars. Jag är klubbens största värvning genom tiderna och de vill inte sälja mig för mindre, sa Guidetti.

Intresse för svensken finns emellertid när januari-fönstret närmar sig.

Marca rapporterade häromdagen att Segunda-laget Albacete – för närvarande på niondeplats och i jakt på en uppflyttningsplats till La Liga – har hört sig för till Alavés om möjligheterna att låna Guidetti under januarifönstret.

Segunda-lagen intresserade av Guidetti

Problemet för Albacete, påpekar tidningen, är att Guidettis lön i Alavés är hög – men att klubbarna ”skulle kunna komma fram till en överenskommelse”.

Samtidigt rapporterar El Periodico de Aragón att även Real Zaragoza är intresserade av svensken. Segunda-laget – för närvarande på sjätteplats – är i behov av en anfallare och hade i princip gjort klart med Atlético Madrid-anfallaren Darío Poveda, skriver tidningen.

Men efter en långtidsskada på Poveda måste Zaragoza nu se sig om efter andra alternativ – där Guidetti är ett högaktuellt namn. För Zaragoza gäller samma problem som för Albacete, enligt tidningen: att svenskens lönepost är för tung för att klubben ska kunna bära den helt själv.

Står bakom kompisens val: ”Det är game over”